Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. για το ναυάγιο στην Πύλο

Αναδημοσιεύουμε ψήφισμα του ΔΣ του ΔΣΑ για το ναυάγιο της Πύλου που εκδόθηκε κατόπιν πρότασης των συμβούλων της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής Αγγελικής Σεραφείμ και Θοδωρή Συμεωνίδη. Την πλήρη τοποθέτηση της Εναλλακτικής για το θέμα μπορείτε να τη βρείτε εδω.

Απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. για το ναυάγιο στην Πύλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συνεδρίασε την 17/7/2023 και με αφορμή το πρόσφατο Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

1. Στεκόμαστε συγκλονισμένοι μπροστά στη χειρότερη ναυτική τραγωδία των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Δεκάδες υπήκοοι Συρίας, Παλαιστίνης, Αιγύπτου και Πακιστάν κάθε φύλου και ηλικίας, στοιβαγμένοι σε ένα αλιευτικό ξεκίνησαν το ταξίδι από τη Λιβύη για μια καλύτερη ζωή στην Ιταλία. Ήδη ταξίδευαν μια βδομάδα, εξαντλημένοι από την πείνα και τη δίψα, όταν βυθίστηκαν. Σώθηκαν μόνο 104 (μεταξύ των οποίων και 8 ανήλικοι), οι υπόλοιποι (περίπου 650) βρήκαν φρικτό θάνατο στο << Φρέαρ των Οινουσών>> στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου.

2. Η πλήρης έρευνα των αιτιών του Ναυαγίου είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις και προφανώς να αποδοθούν ευθύνες, όπου ανήκουν. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, έχων ιδιαίτερο έννομο συμφέρον όπως ορίζει το άρθρο 90 του Κώδικα Δικηγόρων, θα μελετήσει το ενδεχόμενο να παρέμβει σε οποιαδήποτε εκκρεμή δίκη προς αυτή την κατεύθυνση.

3. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης μετράμε από το 2014 περίπου 26.924 γνωστούς θανάτους στη δίοδο της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι προφανές ότι πλέον πρέπει να σταματήσουν οι πρακτικές της μη διάσωσης ή της μη έγκαιρης διάσωσης κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

4. Τα κυκλώματα των διακινητών θα εξαρθρωθούν με την θωράκιση της νόμιμης Μετανάστευσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή