Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Αλληλεγγύη στους 114 διωκόμενους νηπιαγωγούς (Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης)

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους νηπιαγωγούς (Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης)

Με την από 17/2/2022 και με Αριθμό Πρωτοκόλλου ΕΜΠ 1823/ΓΓ1 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κου Κοπτσή ανεστάλη κάθε διαδικασία εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης και της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης 114 Διευθυντών Νηπιαγωγείων επειδή δεν ανήρτησαν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης για το σχολικό έτος 2020-2021, επειδή δεν εφάρμοσαν τον Νόμο 4823/2021 περί αξιολόγησης. Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να «τιμωρήσει» τους διευθυντές που απήργησαν και δεν προχώρησαν στην εφαρμογή του Νόμου 4823/2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 114 διευθυντές εφάρμοσαν τις αποφάσεις ΤΟΥ ΑΝΩΤEΡΟΥ οργάνου των Συλλόγων τους, ήτοι των γενικών συνελεύσεων, αποφάσεις οι οποίες κοινοποιήθηκαν νόμιμα στο Υπουργείο Παιδείας, και ουδέποτε προσεβλήθησαν ως παράνομες και καταχρηστικές. Πρόκειται δηλαδή για μία πράξη αυταρχισμού και τρομοκρατίας του Υπουργείου Παιδείας η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι, και με το νόμο και το πειθαρχικό δίκαιο αφού ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Κοπτσής «ανακοινώνει» την απόφαση – η οποία έχει πειθαρχικό χαρακτήρα – χωρίς την τήρηση της πειθαρχικής διαδικασίας και της σχετικής διαδικασίας.

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς. Η καθ’ όλα παράνομη ενέργεια του Γενικού Γραμματέα και του Υπουργείου Παιδείας θα βρει απέναντί του τους Συλλόγους Δασκάλων, τα Σωματεία των εργαζομένων και συνολικά το εργατικό κίνημα, αφού το δικαίωμα στην απεργία, το οποίο είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο, δεν μπορεί να καταργηθεί από την εκάστοτε συγκυριακή ηγεσία ενός υπουργείου ή μιας κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή