Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ο ΔΣΑ για τη στοχοποίηση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. για δημόσιες δηλώσεις κατά δικηγόρου (Ανάρτηση στον ιστότοπο του ΔΣΑ 25/2/2022)

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δημόσια πολιτικά και πολιτειακά πρόσωπα αλλά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταφέρονται δημοσίως εναντίον συναδέλφων σχετικά με υποθέσεις που χειρίζονται ή έχουν χειριστεί κατά το παρελθόν, εξομοιώνοντάς τους με τους εντολείς τους.

Με αφορμή την πρόσφατη απαξιωτική αναφορά κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης στον έγκριτο συνάδελφο Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, ταυτίζοντάς τον με τους εντολείς του, το ΔΣ του ΔΣΑ είναι υποχρεωμένο να υπενθυμίσει ότι σε ένα κράτος δικαίου ο ρόλος του δικηγόρου πρέπει να γίνεται σεβαστός όχι μόνο από τους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και από κάθε άλλο πρόσωπο που ενεργεί στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης (άρθρο 34 παρ. 1 ΚωδΔικ).

Σύμφωνα άλλωστε με τις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, ο δικηγόρος υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται ποτέ με αυτόν. Ο δικηγόρος, κατά τον θεσμικό του ρόλο, είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, υπερασπίζεται τις αρχές και τους κανόνες του κράτους δικαίου και απολαύει πλήρους ανεξαρτησίας κατά την εκφορά νομικής κρίσης (άρθρα 2, 89 ΚωδΔικ).

Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του κράτους δικαίου και εχέγγυα ορθής απονομής της Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή