Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση για τον θάνατο του Παναγιώτη Γαλετσέλλη

Η Εναλλακτική Παρέμβαση για τον θάνατο του Παναγιώτη Γαλετσέλλη (2/3/2022)

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή εκφράζει τη βαθιά θλίψη των μελών της για τον θάνατο του συναδέλφου Παναγιώτη Γαλετσέλλη.

Με τον συνάδελφο Παναγιώτη, που δραστηριοποιούταν συνδικαλιστικά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) μέσω της Δικηγορικής Συνδικαλιστικής Αλλαγής και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δικηγόρων, συμπορευτήκαμε πολλές φορές τόσο για ζητήματα συνδικαλιστικών διεκδικήσεων όσο και για ζητήματα δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο Παναγιώτης Γαλετσέλλης διατέλεσε μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ από το 1990 έως και το 2017, εκλεγόμενος αδιάλειπτα. Εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στις δικηγορικές εκλογές του 1993, έχει διατελέσει Σύμβουλος – Ταμίας του ΔΣΑ και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, θήτευσε ως μέλος πλειάδας επιτροπών του ΔΣΑ συμβάλλοντας στην επίλυση προβλημάτων και την ανάδειξη ζητημάτων του κλάδου, ενώ έθετε υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου του ΔΣΑ από το 1999 όντας πάντοτε παρών σε όλες τις διεκδικήσεις του δικηγορικού σώματος.

Για να θυμίσουμε κάποιες μόνο από τις στιγμές της αγωνιστικής μας συμπόρευσης, ο Παναγιώτης Γαλετσέλλης ήταν ένας από τους λίγους συμβούλους, που, μαζί και με την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, ύψωσε το ανάστημά του το 2002 ενάντια στον τρομονόμο κατά την περίοδο της τρομοϋστερίας απ’ αφορμή τη σύλληψη των κατηγορουμένων της υπόθεσης “17 Νοέμβρη” και δεν φοβήθηκε να καταγγείλει την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Το 1999, είχαμε συνδιοργανώσει εκδήλωση ενάντια στον ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό της Σερβίας.

Επίσης, το 2012 συμμετείχε στην πρωτοβουλία των συμβούλων που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΔΣΑ για αποχή ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων απέναντι στην πραξικοπηματική απόφαση της τότε Διοίκησης να τις αγνοήσει.

Αλλά και όταν διαφωνούσαμε, ο συνάδελφος Παναγιώτης ήταν πάντα νηφάλιος και συντροφικός, έτοιμος να ακούσει και να μάθει, ιδίως από τους νέους σε ηλικία συναδέλφους στους οποίους πάντα αναφερόταν με αγάπη και σεβασμό. Στο δικηγορικό σώμα, ήταν γνωστός, σε φίλους και μη, για την εντιμότητα και την αγωνιστικότητά του. Αυτή θα είναι και η ανάμνησή του.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Πέραν της αυτονόητης κάλυψης των εξόδων της κηδείας του από τον ΔΣΑ, ως παράταξη έχουμε προτείνει προς το ΔΣ του ΔΣΑ τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης τιμής και μνήμης.

(Στη φωτογραφία: κεντρική αίθουσα ΔΣΑ, 2012. Στο προεδρείο από αριστερά: Γαλετσέλλης, Κατσαφάδος, Βρεττός, Σαραφιανός, Μαραγκός).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή