Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Μαζική κινητοποίηση τώρα για το ασφαλιστικό! Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δικαίωμα

Μαζική κινητοποίηση τώρα για το ασφαλιστικό! Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δικαίωμα

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή έχουμε ήδη γίνει κοινωνοί δεκάδων παραπόνων συναδελφισσών και συναδέλφων που, αν και έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, εμφανίζονται απο προχτές (1/3/2022) ως “ανασφάλιστοι” στην καρτέλα τους στον e-efka.

Σε σχετικές κρούσεις που γίνανε προς την διοίκηση του ΕΦΚΑ, κατά την ενημέρωση του συναδέλφου συμβούλου του ΔΣ του ΔΣΑ Ανδρέα Κουτσόλαμπρου, υπήρξε απάντηση ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε και θα διορθωθεί. Ωστόσο, και σήμερα τα προβλήματα εξακολουθούν, με αποτέλεσμα συναδέλφισσες και συνάδελφοι να μην μπορούν να προχωρήσουν σε προγραμματισμένες εξετάσεις, προμήθεια φαρμάκων, κοκ.

Οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής Θ. Καμπαγιάννης και Δ. Σαραφιανός, σε επιστολή τους προς το ΔΣ, έθεσαν περαιτέρω τα εξής:

“…μέσα σε συνθήκες πανδημίας (στις οποίες ακόμα βρισκόμαστε) κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν θα πρέπει να στερείται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κυβέρνηση κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και με ανεμελιά πλέον μας ενημερώνει ότι από 15 Μαρτίου οι ανασφάλιστοι/ες θα έχουν πρόσβαση μόνο σε δημόσιες δομές (και όχι σε ιδιώτες γιατρούς) για την συνταγογράφηση φαρμάκων, κλπ.

Αυτό θα σημάνει μια τεράστια ταλαιπωρία για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι στο να εξυπηρετηθούν και να πάρουν τα φάρμακά τους, να κάνουν εξετάσεις, κλπ και εν τέλει να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας. Πρέπει να τεθεί ως γενικότερο ζήτημα διεκδίκησης η εκ νέου νομοθέτηση της δυνατότητας στους ανασφαλιστους πολίτες να επισκέπτονται όλους τους γιατρούς ιδιώτες και του ΕΣΥ για τις ανάγκες θεραπείας και διάγνωσης.

Ενημερωτικά, αυτή τη στιγμή το σύστημα του e-efka σέρνεται ή/και σε πολλές περιπτώσεις δεν λειτουργεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για όσους περαιτέρω συζητήσαμε στο περασμένο ΔΣ, θα πρέπει να οργανώσουμε την αποφασισθείσα κινητοποίηση για το ασφαλιστικό, την ανάγκη της οποίας είχε συνομολογήσει και ο κ. Πρόεδρος.”

Ζητάμε εδώ και τώρα τη μαζική κινητοποίηση του ΔΣΑ για την αποκατάσταση της ασφάλισης των συναδελφισσών και συναδέλφων και για την εξασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων εν μέσω πανδημίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή