Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Θ. Καμπαγιάννης: «Η θεωρία των δύο άκρων τροφοδότησε την αύξηση της φασιστικής βίας»

(Αναδημοσίευση από την Αυγή, συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, 7/10/2021)

«Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να γυρίσουμε στο 2012-13 δεν πρόκειται να γυρίσουμε διότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη απέναντι στη Χρυσή Αυγή»

«Η απόφαση της 7ης Οκτωβρίου του 2020 δεν ήταν μία ζαριά. Ήταν καρπός μίας ολόκληρης δεκαετούς διεργασίας και μάχης. Απέναντι στη φασιστική πρόκληση το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να απαντήσει και να την τσακίσει. Είναι μία εμπειρία η οποία χτίστηκε γειτονιά τη γειτονιά, πόλη την πόλη. Είναι μία ολόκληρη δουλειά η οποία έγινε από τις οργανώσεις τις αντιφασιστικές, από τα σωματεία και από τα κόμματα ιδίως της Αριστεράς. Ας το τονίσουμε αυτό. Τα κόμματα της Αριστεράς ήταν πρωτοπόρα σε αυτή τη μάχη η οποία κερδήθηκε. Αυτό λοιπόν δεν πρόκειται να ξεχαστεί» σημείωσε στο Κόκκινο ο δικηγόρος και συνήγορος πολιτικής αγωγής στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης.

Άμεση χαρακτήρησε τη συσχέτιση ανάμεσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και την τέλεση δολοφονικών ενεργειών, τονίζοντας ότι «και στην υπόθεση του Νέου Ηρακλείου προκύπτει πως μία παραφυάδα της Χρυσής Αυγής, πρώην μέλη, όπως ομολόγησε και ο δράστης, τέλεσε μία επίθεση με την τεχνογνωσία της ναζιστικής οργάνωσης».

«Οι θεσμοί περνάνε κάτω από τον πήχη που έχει θέσει η κοινωνία. Στην υπόθεση της πάλης απέναντι στη ναζιστική απειλή η κοινωνία πρωτοπόρησε και οι θεσμοί ακολούθησαν ασθμαίνοντας. Στην πραγματικότητα ήταν η κοινωνία εκείνη που απονομιμοποίησε το ναζιστικό μόρφωμα. Η δικαστική απόφαση ήρθε να επισφραγίσει μία απομόνωση η οποία ήδη είχε συμβεί μέσα στην κοινωνία» δήλωσε στην εκπομπή «The Union» και στους Κώστα Σαββόπουλο – Μαρία Θανασούλια.

«Η γραμμή των δύο άκρων που υπηρετήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τροφοδότησε την αύξηση της φασιστικής βίας. Η διαδοχή των γεγονότων είναι αδήριτη». Όπως εξήγησε «έχουμε μία φασιστική επίθεση η οποία εκδηλώνεται στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και έχουμε μία επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης η οποία, μέσω του κυρίου Συρίγου, αντί να καταδικάσει τη ναζιστική βία, στην πραγματικότητα αποδίδει τις ευθύνες τόσο στους μέσα, όσο και στους έξω. Βέβαια οι μέσα είχαν μαχαίρια, ενώ οι έξω ήταν αυτοί που κρατούσαν φυλλάδια. Με το που στέλνει η κυβέρνηση αυτό το μήνυμα, οι φασιστικές οργανώσεις το λαμβάνουν και γίνεται ένας διαγκωνισμός για το ποιος θα καταφέρει να πιάσει τον χώρο ο οποίος ξανοίγεται. Έχουμε κατευθείαν τις επιθέσεις στην Ηλιούπολη, στο Νέο Ηράκλειο κλπ. Θεωρώ πως και η κυβέρνηση ταρακουνήθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων και έτσι εξηγώ την πιο καθαρή τοποθέτηση αποδοκιμασίας της ναζιστικής βίας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κο Οικονόμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή