Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Έναν χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της ΧΑ: Μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό τείχος ενάντια στη φασιστική απειλή

Έναν χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της ΧΑ να προτάξουμε ξανά ένα μαζικό λαϊκό, δημοκρατικό τείχος ενάντια στη φασιστική απειλή

Συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις 7/10 και 9/10

Η έξαρση φασιστικής βίας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες απαιτεί την επαγρύπνηση κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ένα χρόνο μετά την εμβληματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες, υπολείμματα της καταδικασμένης ΧΑ, επιχειρούν να επαναφέρουν την παρακρατική βία πραγματοποιώντας δολοφονικές επιθέσεις σε καθημερινή σχεδόν βάση. Μετά από ημέρες επιθέσεων σε φοιτητές, μαθητές και διαδηλωτές στα σχολεία στη Σταυρούπολη, τον Εύοσμο και την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου φασίστες μετέτρεψαν τα σχολεία σε ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων, ακολούθησε μπαράζ επιθέσεων την Κυριακή 3/10 σε μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και την ίδια ημέρα σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο Αττικής.

Οι δράστες αλλά και ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων δεν κρύβουν την ταυτότητά τους. Πρόκειται για ναζιστές, μέλη φασιστικών ομάδων, των ίδιων κύκλων που διέταξαν και εκτέλεσαν κατά συρροή δολοφονίες αγωνιστών, αντιφασιστών, μεταναστών. Η δράση των φασιστών έχει τα χαρακτηριστικά της περιόδου 2012-2013, όταν η ναζιστική οργάνωση της ΧΑ οργάνωνε επιθέσεις σε μετανάστες, εργάτες, συνδικαλιστές και αγωνιστές σε δημόσια θέα μέχρι να κλιμακώσει την τρομοκρατική δράση της με δολοφονίες που συνεχίστηκαν ακόμη και εκκρεμούς της ποινικής διερεύνησης. Αυτή τη φορά να μη χρειαστεί να φτάσουμε σε σημείο να θρηνήσουμε νεκρούς και θύματα από το χέρι των φασιστών, όπως τον Παύλο Φύσσα, το Σαχζάτ Λουκμάν.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την αντιμετώπιση των ακροδεξιών τραμπούκων, τόσο για την προκλητική στάση της αστυνομίας που επί ημέρες παρακολουθεί τους φασίστες να επιτίθενται ανενόχλητοι σε φοιτητές και αντιφασίστες, πνίγοντας με χημικά και δακρυγόνα τους διαδηλωτές, όσο και για το γεγονός ότι αξιοποιεί τη φασιστική βία για να αναπαράγει την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» που συσκοτίζει το πρόσωπο και τη δράση του φασισμού. Αντί να απασχολήσει την κυβέρνηση ποιες συνθήκες επέτρεψαν στο φασιστικό κίνδυνο να απειλεί ξανά τη δημοκρατική ζωή του τόπου, βλέπει τη δράση των φασιστών σαν ευκαιρία για να επιτεθεί στον κόσμο του αγώνα, το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Είναι όμως ακριβώς αυτή η στρατηγική του αυταρχισμού και της έντασης που υλοποιεί η κυβέρνηση από την αρχή της εκλογής της, που τροφοδοτεί την ανασυγκρότηση φασιστικών κύκλων και δράσεων. Η προσπάθεια της κυβέρνησης για διαρκή περιστολή συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και η εφαρμογή μιας ρατσιστικής και αντιπροσφυγικής ατζέντας με διατήρηση κέντρων κράτησης Μεταναστών, παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων που οδηγούν ακόμη και σε θανάτους και εξαφάνιση προσφύγων τροφοδοτεί την αποθράσυνση των φασιστικών κύκλων.

Η διαγραφή Μπογδάνου από τη ΝΔ μετά από μια εβδομάδα ηχηρών αντιφασιστικών διαδηλώσεων, δείχνει ότι ο κόσμος της δημοκρατίας και του αγώνα μπορεί να ασκήσει πιέσεις και να οριοθετεί το δημόσιο χώρο που δίνεται στην φασιστική ρητορεία. Οφείλουμε να συνεχίσουμε μέχρι να εκλείψουν οι οριστικά οι φασιστικοί θύλακες.

Ο νομικός κόσμος πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στη φασιστική απειλή, που αποτελεί το μέγιστο εχθρό των ελευθεριών και δημοκρατικών κεκτημένων.

Συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις:

•7/10, 6.30μμ Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)

•9/10 3.00μμ Ομόνοια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή