Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

(Στη φωτογραφία: Στιγμιότυπο από συνέντευξη τύπου που οργάνωσαν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων στην κεντρική αίθουσα του ΔΣΑ στις 16/7/2020, σε συνεργασία με την Εναλλακτική Παρέμβαση.)

H Eναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας δημιουργήθηκε λίγο πριν τις δικηγορικές εκλογές του 1990 από δικηγόρους της ανένταχτης και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων. Από τότε μέχρι σήμερα η παρουσία της στη συνδικαλιστική ζωή του Δ.Σ.Α. είναι συνεχής.

Όπως το λέμε και στο κείμενο παρουσίασης της ταυτότητάς μας: “H Eναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας εκφράζει τη δικηγορία εκείνων που δεν είναι και δεν θέλουν να γίνουν μεγαλοδικηγόροι. Τη δικηγορία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συλλογικής αντιμετώπισης, τη δικηγορία της αντίστασης και της ριζοσπαστικής συνδικαλιστικής πρακτικής, της συνεργατικής προοπτικής, τη δικηγορία των δικαιωμάτων απέναντι στη δικηγορία των συμφερόντων. Τους νέους και μαχόμενους, τις γυναίκες, τους κοινωνικά ευαίσθητους δικηγόρους, τους έμμισθους συνεργάτες και τους ασκούμενους.”

Στις εκλογές του ΔΣΑ το 2017, συμμετείχαμε με το αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο “Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή” και εκπροσωπούμαστε με μία έδρα συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου εδώεδώ και εδώ.

Σύμφωνα με απόφαση της “Εναλλακτικής”, για την έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο ισχύει η αρχή της εναλλαγής. Μετά τον Θοδωρή Συμεωνίδη το έτος 2018, τον Δημήτρη Σαραφιανό το έτος 2019 και τον Θανάση Καμπαγιάννη το έτος 2020, σύμβουλος της “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής” είναι κατά το έτος 2021 η Αγγελική Σεραφείμ. Για επικοινωνία, βρίσκετε τα στοιχεία της εδώ.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, στείλτε email στη διεύθυνση: [email protected].

Δημοφιλή