Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

(Στη φωτογραφία: Στιγμιότυπο από συνέντευξη τύπου που οργάνωσαν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων στην κεντρική αίθουσα του ΔΣΑ στις 16/7/2020, σε συνεργασία με την Εναλλακτική Παρέμβαση.)

H Eναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας δημιουργήθηκε λίγο πριν τις δικηγορικές εκλογές του 1990 από δικηγόρους της ανένταχτης και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων. Από τότε μέχρι σήμερα η παρουσία της στη συνδικαλιστική ζωή του Δ.Σ.Α. είναι συνεχής.

Όπως το λέμε και στο κείμενο παρουσίασης της ταυτότητάς μας: “H Eναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας εκφράζει τη δικηγορία εκείνων που δεν είναι και δεν θέλουν να γίνουν μεγαλοδικηγόροι. Τη δικηγορία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συλλογικής αντιμετώπισης, τη δικηγορία της αντίστασης και της ριζοσπαστικής συνδικαλιστικής πρακτικής, της συνεργατικής προοπτικής, τη δικηγορία των δικαιωμάτων απέναντι στη δικηγορία των συμφερόντων. Τους νέους και μαχόμενους, τις γυναίκες, τους κοινωνικά ευαίσθητους δικηγόρους, τους έμμισθους συνεργάτες και τους ασκούμενους.”

Στις εκλογές του ΔΣΑ το 2017, συμμετείχαμε με το αριστερό ενωτικό ψηφοδέλτιο “Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή” και εκπροσωπηθήκαμε με μία έδρα συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Σύμφωνα με απόφαση της “Εναλλακτικής”, για την έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο ισχύει η αρχή της εναλλαγής: τη θέση του συμβουλου κατέλαβε ο Θοδωρής Συμεωνίδης το έτος 2018, ο Δημήτρης Σαραφιανός το έτος 2019, ο Θανάσης Καμπαγιάννης το έτος 2020 και η Αγγελική Σεραφείμ το έτος 2021.

Στις εκλογές του ΔΣΑ το 2021, συμμετείχαμε ως “Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή” με υποψήφιο πρόεδρο τον Θανάση Καμπαγιάννη. Τα κείμενα της εκλογικής μας παρέμβασης μπορείτε να τα βρείτε εδώ, εδώ και εδώ. Στην κάλπη του προέδρου, ο υποψήφιος της Εναλλακτικής αναδείχθηκε τρίτος με 1826 ψήφους και ποσοστό 15%, ενώ στην κάλπη των συνδυασμών η Εναλλακτική αναδείχθηκε πέμπτη με 1219 ψήφους και ποσοστό 10% και δύο έδρες. Σύμβουλοι της ΕΠΔΑ στο ΔΣ του ΔΣΑ κατά το έτος 2022 διατέλεσαν ο Θανάσης Καμπαγιάννης και ο Δημήτρης Σαραφιανός. Κατά το έτος 2023, σύμβουλοι της Εναλλακτικής στο ΔΣ του ΔΣΑ διατέλεσαν η Αγγελική Σεραφείμ και ο Θοδωρής Συμεωνίδης (στοιχεία επικοινωνίας εδώ και εδώ).

Κατά το έτος 2024, σύμβουλοι της Εναλλακτικής στο ΔΣ του ΔΣΑ είναι η Ευγενία Κουνιάκη και ο Γιώργης Βλάχος (στοιχεία επικοινωνίας εδώ και εδώ).

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, στείλτε email στη διεύθυνση: [email protected].

Δημοφιλή