Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

2η Σύσκεψη για τα πρόστιμα των συγκεντρώσεων της 17 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου

2η Σύσκεψη για τα πρόστιμα των συγκεντρώσεων της 17 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/1/21 η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση δικηγόρων για το ζήτημα των καταχρηστικών προστίμων της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη.

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης σύσκεψης και σχετικές επικοινωνίες που ακολούθησαν, έχουμε πλέον εικόνα για επιβολή καταχρηστικών προστίμων σε 12 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα.

Οι δικηγόροι που συμμετείχαμε ανταλλάξαμε πληροφορίες για τον αριθμό των προστίμων, τις υποβληθείσες αντιρρήσεις, τις προσφυγές που ετοιμάζονται να υποβληθούν στα διοικητικά δικαστήρια και συνακόλουθα νομικά ζητήματα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη κατατέθηκαν τα πρώτα δικόγραφα και έπονται τις επόμενες μέρες καταθέσεις σε διάφορες πόλεις. Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι τα πρόστιμα πρέπει να αμφισβητηθούν δικαστικά όσο γίνεται πιο γρήγορα – πέραν της απαραίτητης πολιτικής και κινηματικής καμπάνιας για την ακύρωσή τους. Στα πλαίσια των δικαστικών ενεργειών, θα κατατεθεί αίτημα για πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ως δικηγόροι συντονιζόμαστε με κάθε πρωτοβουλία που επιδιώκει την ακύρωση των προστίμων και οργανώνει την αλληλεγγύη στους πολίτες στους οποίους υπεβλήθησαν, για τον λόγο αυτό συμμετείχαν στη συνάντησή μας και αντιπρόσωποι της Επιτροπής πολιτικών συλλογικοτήτων, σωματείων, κοκ, που έχει δημιουργηθεί.

Να μην μείνει κανένας και καμία μόνη απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία, τις διώξεις και τα καταχρηστικά πρόστιμα! Να υπερασπιστούμε σε όλα τα επίπεδα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες!

Για δικηγόρους που επιθυμούν επικοινωνία μαζί μας, αποστολή email στη διεύθυνση: [email protected].

n

Δημοφιλή