Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Αναίρεση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην αθώωση των 11 Τούρκων αγωνιστών/τριών: «Πολιτική και όχι νομική απόφαση»

Αναδημοσιεύουμε την από 20/7/2023 ανακοίνωση της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας σχετικά με την αναίρεση που άσκησε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για τους 11 Τούρκους αγωνιστές και αγωνίστριες:

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Ο ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΑΝΤΙΕΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 97 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ.

Κατόπιν αιτήματος του τουρκικού φασισμού και ιμπεριαλισμού, συλληφθήκαμε από το συνεργαζόμενο ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και καταδικαστήκαμε πρωτόδικα σε 30 χρόνια φυλάκιση μετά από παράνομη δίκη. Κηρυχθήκαμε «τρομοκράτες» σε μια δίκη που δεν ακολούθησε κανένα κράτος δικαίου, ήταν εντελώς άδικη και διεξήχθη με τα βασανιστήρια της αστυνομίας. Ο αγώνας μας ενάντια στον τουρκικό φασισμό ορίστηκε ως «τρομοκρατία» από το ελληνικό δικαστήριο.

Φυσικά, δεν μπορούσαμε να δεχτούμε αυτήν την απόφαση. Είμαστε επαναστάτες, σοσιαλιστές, μαρξιστές-λενινιστές. Κανένα ελληνικό δικαστήριο, εισαγγελέας ή δικαστής δεν μπορεί να ορίσει τον αγώνα μας ως τρομοκρατία. Δεν μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση, δεν έχει κανένα νομικό ή πολιτικό δικαίωμα να το πράξει. Ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε και δε θα αποδεχθούμε μια τέτοια απόφαση.

Γιατί δεν είμαστε τρομοκράτες. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που μετατρέπουμε τον κόσμο σε λουτρό αίματος και καταδικάζουμε τους λαούς στην πείνα και τη φτώχεια. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που γεμίζουν το έδαφος του κόσμου με στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  μετατρέπει την Ελλάδα σε μια γιγαντιαία βάση του ΝΑΤΟ, πουλάει το έδαφός της στις ΗΠΑ και είναι περήφανη γι’ αυτό. Υπερηφανεύεται για τις καλές σχέσεις με το φασισμό της Τουρκίας. Είναι ευτυχής να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Το φασιστικό τουρκικό κράτος θέλει να μας συλλάβουν  και η Νέα Δημοκρατία στέλνει οδηγίες στα δικαστήρια χωρίς καμία αντίρρηση και μας συλλαμβάνει. Αρνούμενοι να τις δεχτούμε, ξεκινήσαμε αντίσταση με απεργία πείνας διαρκείας. Αντισταθήκαμε για 97 ημέρες και μετά την αντίστασή μας, κερδίσαμε την ελευθερία μας. Ως αποτέλεσμα του νομικού αγώνα που πραγματοποιήσαμε στη συνέχεια, κερδίσαμε πλήρως την ελευθερία μας με την αθωωτική απόφαση.

Ερντογάν και Μητσοτάκης συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου. Και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι οι συνομιλίες τους ήταν θετικές και ότι είχαν κάνει διάφορες συμφωνίες. Αυτές οι συμφωνίες περιελάμβάνουνν επιθέσεις εναντίον των επαναστατών από την Τουρκία. Φυσικά, δεν το ανακοίνωσαν, λίγες μέρες μετά από αυτή τη συνάντηση, μας γνωστοποιήθηκε ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε Αντιέφεση, η οποία θα εξεταστεί στις 5 Δεκεμβρίου 2023. Αντιτάχθηκε και αιτήθηκε αναίρεση στην απόφαση του Εφετείου, στην οποία αθωωθήκαμε και ζήτησε να φυλακιστούμε εκ νέου βάση της πρωτόδικηςς απόφασης και να γίνει εκ νέου Εφετείο. Αυτή είναι μια απόφαση που ελήφθη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ,  ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. Στόχος του είναι να διαλύσει τον επαναστατικό αγώνα. Το ΝΑΤΟ επιβάλλει τρομονόμους σε όλα τα κράτη μέλη. Γιατί οι τρομονόμοι είναι οι νόμοι που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές για να διαλύσουν τον επαναστατικό αγώνα.

Με αυτούς τους νόμους, θέλουν να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε την επαναστατική πάλη, την πίστη μας στο σοσιαλισμό. Ο λόγος για τις επιθέσεις τους είναι ότι είμαστε επαναστάτες, είμαστε σοσιαλιστές, υπερασπιζόμαστε το μαρξισμό-λενινισμό. Για το λόγο αυτό, δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του δικού τους δικαστηρίου και θέλουν να μας ξαναδικάσουν. Ο αντιεισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε επανεκδίκαση της υπόθεσης, κατηγόρησε  την  έδρα που έλαβε την αθωωτική απόφαση ότι υπερέβη τις εξουσίες της. Φυσικά, αυτό είναι πολύ πέρα από τις επιθυμίες ενός εισαγγελέα, είναι οι αποφάσεις που επιβάλλονται από το ΝΑΤΟ και εφαρμόζονται από τους συνεργάτες του. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, δεν διστάζουν να ποδοπατήσουν τους δικούς τους νόμους και να ταπεινώσουν τις δικές τους δικαστικές επιτροπές.

Το αίτημα να συλληφθούμε και να δικαστούμε ξανά δεν είναι νομική απόφαση, αλλά πολιτική. Είναι μια επίθεση που γίνεται με ταξική εχθρότητα, με απόφαση του ΝΑΤΟ και κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας. Αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον των  επαναστατών από την Τουρκία, αλλά και εναντίον του κινήματος της Ελλάδας. Γιατί ο στόχος αυτής της επίθεσης είναι μια προσπάθεια διάλυσης της επαναστατικής πάλης στην Ελλάδα. Και στις δύο χώρες που είναι συνεργάτες του ιμπεριαλισμού και μέλη του ΝΑΤΟ, θέλουν να εξαλείψουν την επαναστατική πάλη και την αριστερά και να διατηρήσουν το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης χωρίς κανένα πρόβλημα. Θέλουν να μην υπάρχει ούτε μια ταξική διεκδίκηση, ούτε ένας αγώνας για δικαιώματα, ούτε ένας αντιιμπεριαλιστικός αγώνας.

Γι’ αυτό μας επιτίθενται.

Ωστόσο,  όπως  έχουμε αποκρούσει τις επιθέσεις τους μέχρι στιγμής, θα αποκρούσουμε και αυτή την επίθεση. Με την αλληλεγγύη του κινήματος και του λαού της Ελλάδας, θα νικήσουμε αυτή την επίθεση. Γιατί εμείς έχουμε δίκιο. Όσοι  κάνουν υπολογισμούς για εμάς συνεργαζόμενοι  με την Τουρκία και τη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν θα μετανιώσουν για τον υπολογισμό που έκαναν.

Έχουμε κερδίσει την ελευθερία μας μέσω της αντίστασης και θα αντισταθούμε ξανά.

Ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΗΣΗΣ, ο οποίος απαίτησε να δικαστούμε ξανά και να καταδικαστούμε, θα μείνει στην ιστορία ως συνεργάτης του ιμπεριαλισμού που απαίτησε στο  όνομα του τουρκικού φασισμού και του συνεργαζόμενου ελληνικού κράτους να τιμωρηθούν οι επαναστάτες.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή