Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δικαστική δικαίωση για τον Μανώλη Αφράτη: Να σταματήσουμε τα εργοδοτικά εγκλήματα

Δικαστική δικαίωση για τον Μανώλη Αφράτη: Να σταματήσουμε τα εργοδοτικά εγκλήματα (ΕΠΔΑ, 9/7/2023)

Ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου το ποινικό δικαστήριο για το εργατικό δυστύχημα του Μανώλη Αφράτη στο Ρέθυμνο, για το οποίο η Εναλλακτική Παρέμβαση είχε εκδώσει ανακοίνωση υποστήριξης της οικογένειας που αναζητούσε δικαίωση. Και η καταδικαστική απόφαση, κόντρα στην επίσημη πραγματογνωμοσύνη, αλλά και με την προηγηθείσα μάχη να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο, καταδεικνύει την αξία της αλληλεγγύης, καθώς πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς και διάφορες συλλογικότητες λειτούργησαν πολλαπλασιαστικά στην κραυγή της οικογένειας για δικαιοσύνη και αποκάλυψη της αλήθειας. Μια κραυγή που έφτασε σε όλη την Ελλάδα, σπαρακτική μεν, καθόλου άναρθρη όμως. Μια κραυγή που από την αρχή καταδείκνυε τον θάνατο του Μανώλη Αφράτη ως εργοδοτικό έγκλημα, που ανέδειξε την ανεπάρκεια της Επιθεώρησης Εργασίας και ποτέ δεν άφησε έξω από το κάδρο των ευθυνών το ίδιο το σύστημα αδίστακτης κερδοφορίας ακόμα και με θυσία τις ζωές των εργαζομένων. Σίγουρα θα θέλαμε κι άλλα: θα θέλαμε να έχει γίνει δεκτή η παράσταση του εργατικού σωματείου για την υποστήριξη της κατηγορίας και να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων που χαρακτήρισαν εξαρχής ως τροχαίο το ατύχημα. Αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την αξία της καταδίκης του νομίμου εκπροσώπου της εργοδότριας εταιρείας σε φυλάκιση δύο ετών και την αναγνώριση στην πραγματικότητα της αλήθειας: ότι ο Μανώλης Αφράτης θα ζούσε εάν η εργοδοσία σεβόταν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ή εάν είχε υποχρεωθεί προς τούτο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων – Δικηγορική Ανατροπή συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα της οικογένειας του Μανώλη Αφράτη, όπως και κάθε αγώνα να μην μένουν ατιμώρητα τα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων!

Καμία ανθρωποθυσία για τα κέρδη της εργοδοσίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή