Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Απ’ το Πέραμα μέχρι το Ρέθυμνο: Καμία ανθρωποθυσία για τα κέρδη της εργοδοσίας!

Απ’ το Πέραμα μέχρι το Ρέθυμνο: Καμία ανθρωποθυσία για τα κέρδη της εργοδοσίας! (ΕΠΔΑ, 31/5/2023)

Μόλις χτες ένας ακόμα εργαζόμενος έπεσε θύμα εργατικού δυστυχήματος στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος χάνοντας την ζωή του και δυο συνάδελφοί του νοσηλεύονται. Σπεύδουν, λέει, οι Επιθεωρητές Υγιεινής και Ασφάλειας να ερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Τα ελλιπή μέτρα προστασίας δεν είχαν σταθεί ικανός λόγος για έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας. Έπρεπε να σκοτωθεί άνθρωπος για να «ερευνήσουν».

Πέραν των συστημικών αιτιών των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όταν οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι μπροστά στο κέρδος της εργοδοσίας, η ατιμωρησία είναι βασικός παράγοντας για την αχαλίνωτη παράβαση κάθε μέτρου υγιεινής και ασφάλειας. Τρανό παράδειγμα το εργατικό δυστύχημα του Μανώλη Αφράτη στο Ρέθυμνο, που σκοτώθηκε οδηγώντας επαγγελματικό φορτηγό – ψυγείο της Γαλακτοκομικής Αμαρίου Α.Ε.: η Επιθεώρηση Εργασίας «ένιψε τας χείρας της», θεωρώντας την Τροχαία αρμόδια, η δε Τροχαία (δια του πραγματογνώμονα) έκρινε ότι η ταχύτητα των 60 χλμ/ώρα ήταν η αιτία του δυστυχήματος… Παρά τις καταγγελίες για την πλήρη ακαταλληλότητα του φορτηγού και τις εκθέσεις δύο πραγματογνωμόνων που με λεπτομερή τρόπο εξέθεταν την πλημμελή του συντήρηση και την αιτιώδη συνάφεια με το δυστύχημα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης δεν είχε δει η αρμόδια εισαγγελέας Ρεθύμνου…

Η οικογένεια του Μανώλη Αφράτη παίρνοντας δύναμη από την ταξική αλληλεγγύη σωματείων, συνδικάτων και συλλογικοτήτων έδωσε μάχη να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο, να κατηγορηθούν τουλάχιστον οι υπεύθυνοι. Αυτή η υπόθεση εκδικάζεται την 1/6 στο Ρέθυμνο.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή στέκεται πλάι στον κόσμο της εργασίας, στον κόσμο του αγώνα!

Δικαίωση για τον αγώνα της οικογένειας του Μανώλη Αφράτη!

Καμία ανθρωποθυσία για τα κέρδη της εργοδοσίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή