Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

20χρονος νεκρός από σφαίρα αστυνομικού: Εξωδικαστική εκτέλεση με ηθικούς αυτουργούς Υπουργείο “Προστασίας Πολίτη” και Αρχηγείο ΕΛΑΣ

20χρονος νεκρός από σφαίρα αστυνομικού: Εξωδικαστική εκτέλεση με ηθικούς αυτουργούς Υπουργείο “Προστασίας Πολίτη” και Αρχηγείο ΕΛΑΣ (ΕΠΔΑ, 10/7/23)

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει το νέο περιστατικό αστυνομικής δολοφονικής βίας με θύμα αυτή τη φορά έναν 20χρονο από τη Συρία που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στο πλαίσιο καταδίωξης την 8η Ιουλίου 2023 στο Μοσχοχώρι Λάρισας.

Τα πραγματικά περιστατικά, όπως τα δίνει η ίδια η – κατά τεκμήριο αναξιόπιστη – ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της δεν επιτρέπουν καν την προβολή ισχυρισμού περί άμυνας. Πρόκειται για χρήση αστυνομικού περιστρόφου με σκοπό την ακινητοποίηση καταδιωκόμενου προσώπου που δεν σταμάτησε σε σχετική υπόδειξη. Πυροβολισμός ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης ρητά απαγορεύεται εναντίον προσώπου που τρέπεται σε φυγή, όταν καλείται να υποστεί νόμιμο έλεγχο, κατά το άρθρο 3 παρ. 7 περ. δ του ν. 3169/2003 όπως ισχύει.

Πληροφορίες από την ιατροδικαστική έκθεση μιλούν για θάνατο από διαμπερές τραύμα προκληθέν από σφαίρα, που εισήλθε από την αριστερή μασχάλη, διαπέρασε τον πνεύμονα και εξήλθε από το δεξιό πλευρό. Η ευθεία βολή και η στόχευση του θώρακα αποτελούν σαφείς ενδείξεις ανθρωποκτόνου δόλου.

Κι όμως, ήδη ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας χωρίς να κρατηθεί ούτε μια νύχτα, ενώ, κατά τα ΜΜΕ, το διερευνώμενο αδίκημα είναι η “ανθρωποκτονία από αμέλεια”! Η δημοσιοποίηση του ποινικού μητρώου του 20χρονου Σύριου, με ευθύνη του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και κατ’ εντολή της κυβέρνησης, αποτελεί αφ’ εαυτής παράνομη πράξη, που σκοπό έχει να στήσει το υπερασπιστικό αφήγημα του κατηγορούμενου αστυνομικού και να εξαπολύσει τον ρατσιστικό οχετό κατά του θύματος, σε συνεργασία με πρόθυμα ΜΜΕ και φασιστικά μορφώματα.

Η αλήθεια είναι μία: Πρόκειται για άλλη μια εξωδικαστική εκτέλεση από αστυνομικό όργανο, που έλαβε το μήνυμα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που έστειλε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου “Προστασίας του Πολίτη” μετά τις αστυνομικές δολοφονίες του Νίκου Σαμπάνη τον Οκτώβριο του 2021 και του Κώστα Φραγκούλη τον Δεκέμβριο του 2022. Οι ηθικοί αυτουργοί μίας ακόμα ανθρωποκτονίας βρίσκονται στις πολυθρόνες των υπουργικών γραφείων και του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Η δήλωση του νέου Υπουργού “Προστασίας του Πολίτη” (γνωστού από τη θητεία του στο Υπουργείο Μετανάστευσης) Νότη Μηταράκη περί “επανεκπαίδευσης όλου του προσωπικού της ΕΛΑΣ στους κανόνες εμπλοκής” θα έφερνε γέλια, αν δεν θρηνούσαμε νεκρό: τα σεμινάρια που είχε εξαγγείλει ο πρώην Υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος μετά τη δολοφονία Σαμπάνη δεν σταμάτησαν τη ρουτίνα των αστυνομικών δολοφονιών.

Για να σταματήσουν οι αστυνομικές δολοφονίες δεν χρειάζεται εκπαίδευση, αλλά φυλάκιση των εγκληματιών αστυνομικών που δολοφονούν ανενόχλητοι. Η έκρηξη της νεολαίας στα φτωχά προάστια του Παρισιού που βλέπουμε αυτές τις μέρες μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ στη Ναντέρ είναι φυσικό αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας. Η εξέγερση απέναντι στην αστυνομική βαρβαρότητα είναι δίκαιη, όσα δικαστήρια και αν στηθούν και όσες ποινές κάθειρξης και αν αποφασιστούν απέναντι στους “ταραξίες”.

Να μπει τέρμα στην ασύδοτη κρατική εγκληματικότητα! Να δικαστεί και να καταδικαστεί παραδειγματικά ο αστυνομικός που σκότωσε εν ψυχρώ τον 20χρονο! Να αποδοθεί δικαιοσύνη στις οικογένειες του Νίκου Σαμπάνη, του Κώστα Φραγκούλη και κάθε θύματος της αστυνομικής αυθαιρεσίας! Να σπάσει το απόστημα της ατιμωρησίας των αντρών της ΕΛΑΣ και των σωμάτων ασφαλείας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή