Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Εναλλακτική Παρέμβαση: Απέναντι στην αισχρή εκστρατεία σπίλωσης, ο Π. Δημητράς δεν είναι μόνος

Εναλλακτική Παρέμβαση: Απέναντι στην αισχρή εκστρατεία σπίλωσης, ο Παναγιώτης Δημητράς δεν είναι μόνος (ΕΠΔΑ, 8/6/2023)

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή εκφράζουμε την απόλυτη υποστήριξη μας στον υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παναγιώτη Δημητρά.

Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η υπεράσπιση των προσφύγων και μεταναστών είναι υποχρέωση και όχι αδίκημα.

Η επίθεση απέναντι στον Παναγιώτη Δημητρά, αλλά και στο Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, συνεχίζεται και είναι ενδεικτική ενός κλίματος τρομοκρατίας που η κυβέρνηση θέλει να επιβληθεί σε όσες και όσους συνεχίζουν να υπερασπίζονται τους πρόσφυγες και να καταγγέλλουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα.

Η επίθεση κλιμακώνεται μέσα από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ίδιου και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, καθώς και με μία εκστρατεία σπίλωσής του, συνεπικουρούμενη από διάφορα μέσα που έχουν αναλάβει τον ρόλο της στοχοποίησης υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων εδώ και καιρό.

Από την πρώτη στιγμή της στοχοποίησης του Παναγιώτη Δημητρά, έχουν και έχουμε σταθεί δίπλα του δικηγόροι, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και οι Ειδικοί Εισηγητές του ΟΗΕ για τους Υπερασπιστές των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και για τα Δικαιώματα των Μεταναστών.

Η ανάδειξη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα της Ελλάδας εις βάρος των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές είναι ο μοναδικός λόγος δίωξης και στοχοποίησής του. Οι επαναπροωθήσεις, οι απαγωγές προσφύγων, η πλήρης εκμετάλλευσή τους, η ληστεία και η κλοπή των χρημάτων και των υπαρχόντων τους , η εγκατάλειψή τους στη θάλασσα ή σε νησίδες στον Έβρο που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την ζωή τους, είναι κάποιες από τις παραβιάσεις που τελούν οι ελληνικές αρχές. Αυτά είναι τα αδικήματα που ο Παναγιώτης Δημητράς έχει αναδείξει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Στεκόμαστε δίπλα στον Παναγιώτη Δημητρά και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Καμία δίωξη στους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε οργανώσεις που αναδεικνύουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ελληνικές αρχές.

Να σταματήσουν επιτέλους οι επαναπροωθήσεις, οι απαγωγές, οι ληστείες εις βάρος των προσφύγων, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική τους ασφάλεια, και παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες και το δικαίωμά τους στο άσυλο.

Να σταματήσει άμεσα η σπίλωση του ονόματος του Παναγιώτη Δημητρά και οι διώξεις προς το πρόσωπο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή