Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ισότητα στο γάμο, τη ζωή, τα δικαιώματα! Συμμετοχή-κάλεσμα της Εναλλακτικής στο Athens Pride 2023

Ισότητα στο γάμο, τη ζωή, τα δικαιώματα!

Συμμετοχή-κάλεσμα της Εναλλακτικής Παρέμβασης στο Athens Pride 2023: 10 Ιουνίου, 18.30, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην πλατεία Κοτζιά)

Και φέτος οι δικηγόροι και ο νομικός κόσμος συμμετέχουμε ενεργά τον αγώνα των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς, κουήρ και ίντερσεξ ατόμων για ισότητα και ζωή με δικαιώματα.

Ένας αγώνα επίκαιρος και αναγκαίος τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση ως προς τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα ILGA-Europe, με βαθμολογία 57% πολύ μακριά από τη διασφάλιση της ισότητας.

Η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να νομοθετήσει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών και ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στο γάμο, διαιωνίζοντας οπισθοδρομικούς, ομοφοβικούς και παράλογους αποκλεισμούς από την απόλαυση στοιχειωδών δικαιωμάτων στην αγάπη, την οικογένεια,  την τεκνοθεσία, τη ζωή.

Οι διακρίσεις και η ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική βία προστίθενται στην φτώχεια, την ανεργία και τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η ανάδυση ακροδεξιών, αντιδραστικών και μισαλλόδοξων πολιτικών ρευμάτων, που προωθούν την ομοφοβία, το μισογυνισμό και σκοταδιστικές λογικές, όπως το κόμμα ΝΙΚΗ, είναι ένας ακόμη κίνδυνος για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ συμπολιτών μας. Όταν αυτές οι αντιλήψεις προέρχονται και αναπαράγονται από κυβερνητικούς παράγοντες και θεσμικά πρόσωπα, όπως το πρόσφατο ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα του Α. Σαμαρά, πρέπει να βρουν ένα μαζικό τείχος αλληλεγγύης και διεκδίκησης από την κοινωνία.  

Συνεχίζουμε με αγώνες και διεκδίκηση, μέχρι να κατακτήσουμε πλήρη και πραγματική ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Συμμετέχουμε με ένα μαζικό και ανοιχτό δικηγορικό μπλοκ, πλημμυρίζουμε τους δρόμους το Σάββατο 10/6, 18.30 στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην πλατεία Κοτζιά)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή