Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 2/3/2023

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 2/3/2023

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 2/3/2023 το Δ.Σ. του ΔΣΑ με την συνημμένη Ημερήσια Διάταξη.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα που ανέκυψε με τις χρεώσεις που πλέον επιβάλλονται από 15/2/2023 από την συνεργαζόμενη με την Πειραιώς easy pay σε κάθε συναλλαγή όπου χρησιμοποιούμε την κάρτα μας (ειτε για να κόψουμε γραμμάτιο είτε για να πληρώσουμε την συνδρομή μας κλπ). Αυτή η επιβάρυνση έγινε πρόσφατα αντιληπτή από δικηγορικούς συλλόγους της περιφέρειας, όταν στη διαμαρτυρία των οποίων η τράπεζα Πειραιώς αντέτεινε ότι ο ΔΣΑ έχει συνομολογήσει αυτές τις χρεώσεις. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι που οδήγησε στο να παραδεχθούν τα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν στις 15/12/2022 το θέμα της επιλογής τραπεζικού συνεργάτη ότι διέλαθε της προσοχής τους αυτός ο συμβατικός όρος, τον οποίο δεν τους επισήμανε ούτε ο οικονομικός διευθυντής. Το αποτέλεσμα είναι μέχρι τώρα να έχει χρεωθεί το portal της ολομέλειας με 92.000 ευρώ περίπου, καθώς έχει επιλεγεί να θεωρείται η πληρωμή μέσω κάρτας ως συναλλαγή μέσω portal. Η πρόταση που έγινε (και υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία) ήταν να “μποϋκοταριστεί” η easypay με τις συναλλαγές πλέον να γίνονται είτε με μετρητά, είτε με διατραπεζική συναλλαγή. Δηλώσαμε και επαναλαμβάνουμε ότι : 

– Είναι πρόβλημα που η σχετική διαδικασία έγινε τελευταία στιγμή. Το ΔΣ βρέθηκε να συζητά την επιλογή τραπεζικού συνεργάτη 15 μέρες προ της λήξης του έτους και της σχετικής σύμβασης με την Πειραιώς. 

– Είναι διαχρονικό πρόβλημα το ότι δεν τίθενται όλα τα πρωτογενή στοιχεία υπόψιν των μελών του ΔΣ. Αποστέλλονται τελευταία στιγμή και όχι στο σύνολο τους. Έτσι και εν προκειμένω το επίμαχο παράρτημα που ανέφερε την εν λόγω χρέωση δεν απεστάλη ποτέ στους συμβούλους προ της συνεδρίασης της 15/12/2022. 

Και ας έρθουμε και στην διαχείριση του σφάλματος. Αρχίζουν και ακούγονται οι πρώτες φήμες ότι υφίστανται χρεώσεις. Σιγή από τον πρόεδρο. Περιφρόνηση και απαξίωση των ερωτώντων συμβούλων. Για να έρθουμε τελικά στις 2/3/2023 και επιτέλους (λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση) να μας αποσταλεί και το επίμαχο παράρτημα. Και τι δεν ακούσαμε στη συνεδρίαση από κάποιους συμβούλους : ότι δημιουργήθηκε θέμα εκ του μη όντος, αφού δεν γινόταν να αποφευχθεί η χρέωση (ανεξαρτήτως που δεν την γνωρίζαμε), εφόσον επιβάλλεται σε όλους πια και εφόσον η Πειραιώς ήταν η μόνη επιλογή μας γιατί δεν είχε υποβληθεί προσφορά από άλλη τράπεζα. Ότι πρέπει να εστιάσουμε στο τι κάνουμε τώρα. Ότι η χρέωση είναι προνομιακή και να είμαστε και ευχαριστημένοι, με δεδομένο ότι η Πειραιώς αναδιπλώθηκε σε σχέση με την χρέωση των 15 ευρώ για ακύρωση γραμματίου. Ότι έπρεπε οι σύμβουλοι να μην έχουν αρκεστεί στην απάντηση των αρμοδίων (επιτροπής και οικονομικού διευθυντή) ότι η προσφορά της Πειραιώς δεν έχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την υφιστάμενη συμφωνία και ότι έπρεπε να αναζητήσουν τα παραρτήματα της σύμβασης που δεν τους είχαν σταλεί για να διασταυρώσουν ιδίοις όμμασι τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν κατά την συνεδρίαση της 15/12/2022. Ότι δεν είχε νόημα να ενημερωθούμε αφού έγινε αντιληπτό το πρόβλημα, γιατί αυτό που προείχε ήταν η επικέντρωση στη διαχείρισή του. Κύριο επιχείρημα όμως ήταν “και τι θα άλλαζε αν το ξέραμε, αφού μόνο η Πειραιώς είχε υποβάλει προσφορά;”. Δεν αντέχουν σε κριτική όλα τα παραπάνω επιχειρήματα. 

Απαιτούμε να ενημερωνόμαστε εγκαίρως και προσηκόντως για τα θέματα του συλλόγου. Δεν θα μας θεωρεί ο πρόεδρος “μαϊντανούς” και όταν αυτός επιλέγει να νομιμοποιούμε τις αποφάσεις του. 

Το τελευταίο θέμα σχετικά με το “ψήφισμα για δηλώσεις Πολάκη” δεν συζητήθηκε. Εννοείται ότι εμείς θα θέσουμε ως μείζον το θέμα της “εισαγγελικής παρέμβασης” σε πολιτικές δηλώσεις και μάλιστα επιλεκτικά αφού ουδέποτε υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση σε αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ. όταν ο Άδ. Γεωργιάδης έλεγε ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε “υπόκοσμο” κάποιους δημοσιογράφους). Το θέμα αυτό τελικά θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Θ. Συμεωνίδης, Αγγελική Σεραφείμ, σύμβουλοι στο ΔΣ του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή