Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ο Παναγιώτης Κολοβός για τον Πτωχευτικό Νόμο και την κύρια κατοικία (12/1/2023)

«Πλειστηριασμοί εξώσεις – η λεηλασία συνεχίζεται», ήταν ο τίτλος της συζήτησης που διοργάνωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/1/2023, ώρα 17:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα Αντώνης Τρίτσης) – Οδός Ακαδημίας 50, με θεματικές:

– Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και τα όπλα μας για το σταμάτημα της λεηλασίας των περιουσιών μας.
– Οι εξελίξεις στο νομικό καθεστώς μεταβίβασης των δανείων σε κερδοσκοπικά funds.
– Οργάνωση και μαζικοποίηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των εξώσεων.

Ομιλητές ήταν οι δικηγόροι:

– Γιατζουράκης Γιάννης
– Κολοβός Παναγιώτης
– Παπαϊωάννου Λάμπρος

Συντόνισε η Τόνια Κατερίνη.

Την εκδήλωση βιντεοσκόπησε η ιστοσελίδα Pressenza.gr, όπου και μπορείτε να δείτε όλες τις παρεμβάσεις.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Κολοβός, μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης, ήταν σαφής στο ότι το σημερινό νομικό καθεστώς για την κατοικία είναι μηδενικής προστασίας. Εξήγησε με λεπτομέρειες τον Πτωχευτικό Νόμο και τα βασικά προβλήματά του, με ειδική αναφορά σε 7 σημεία αλλά και στα άρθρα 217-226 που αφορούν την πολυδιαφημισμένη προστασία των ευάλωτων, που κατά τη γνώμη του δεν ισχύει, γιατί ο ορισμός του ευάλωτου είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Αναφέρθηκε στον ορισμό του ευάλωτου ως “κυβερνητική κοροϊδία”. Ως προς τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, εξήγησε ότι το κράτος – για άλλη μια φορά – θα εγγυηθεί τα κόκκινα δάνεια στη σημερινή εμπορική τους αξία στις τράπεζες, αναλαμβάνοντας την ιδιοκτησία των βεβαρημένων ακινήτων, θα πιέσει τις εισπράξεις από τους ανθρώπους που δέχονται να πληρώνουν το σπίτι τους με τη μορφή ενοικίου και αν οι τελευταίοι καταφέρουν να τα ξαναγοράσουν θα τους τα επιστρέφει, διαφορετικά στην πορεία θα πρέπει να τα πουλά, να τα μεταβιβάζει κλπ, οπότε θα καταλήξουν πάλι σε τράπεζες, σε funds ή σε αντίστοιχους επενδυτές. Σε όλη αυτή τη διαδικασία αναλαμβάνει και το κόστος συντήρησης, αφού βέβαια έχει και πλήρως αποζημιώσει τις τράπεζες για την αξία τους. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κολοβός σχολίασε και τη διάταξη που περιγράφει την πρόληψη της αφερεγγυότητας, τη λεγόμενη πλατφόρμα των 240 δόσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή