Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν: Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε (Κάλεσμα-πορεία 17/1)

10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

(Ανακοίνωση-κάλεσμα της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής, 15/1/2023)

Ξημερώματα της 17ης Γενάρη του 2013 οι Χρυσαυγίτες Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δολοφόνησαν στα Πετράλωνα τον μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, που είχε ξεκινήσει από το Περιστέρι με το ποδήλατο για να πάει στη δουλειά του.

Η καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν , με την αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου για πρώτη φορά, ήταν μια εμβληματική υπόθεση καταδίκης της ρατσιστικής βίας. Μπορεί οι δολοφόνοι του να μπήκαν στη φυλακή – και αυτό είναι αναμφίβολα μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από τα δικαστήρια– οι μάχες όμως συνεχίζονται απέναντι σε μια ανοιχτά ρατσιστική κυβέρνηση και απέναντι στη Ευρώπη- φρούριο.

Οι ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στρώνουν για μια ακόμη φορά το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Ο θεσμικός ρατσισμός είναι στην πράξη οι πνιγμένοι πρόσφυγες/ισσες κάθε μέρα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, οι παράνομες επαναπροωθήσεις και η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο, το κλείσιμο και η στρατιωτικοποίηση των συνόρων, το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα , το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ που οδηγεί στον δρόμο ή σε απομακρυσμένα στρατόπεδα-γκέτο έξω από τον αστικό ιστό χιλιάδες ευάλωτους πρόσφυγες/ισσες που αναγκάζονται να ζήσουν σε απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες, οι διώξεις των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η στοχοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης , οι εν ψυχρώ δολοφονίες Ρομά.

10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαχμάτ Λουκμάν ο νομικός κόσμος πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές και στη φασιστική απειλή, που αποτελεί το μέγιστο εχθρό των ελευθεριών και δημοκρατικών κεκτημένων.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης για τον Σαχζάτ Λουκμάν, την Τρίτη 17/1, στις 6μμ στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα. Αγωνιζόμαστε κατά του φασισμού, του ρατσισμού, των διακρίσεων, της καταστολής. Άσυλο, χαρτιά και στέγαση για όλες τους/τις πρόσφυγες/ισσες. Στηρίζουμε τις αντιφασιστικες κινητοποιησεις στις 28 Γενάρη στην πλατεία Ρηγίλλης απέναντι σε κάθε απόπειρα των φασιστών της Χρυσής Αυγής και των διασπασεων της να αποκτήσουν δημόσιο χώρο και να χυσουν το δηλητήριο του ρατσιστικού μίσους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή