Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ποιοι είναι οι «μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι» στα σύνορα, κύριοι της κυβέρνησης;

Ποιοι είναι οι «μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι» στα σύνορα, κύριοι της κυβέρνησης; (Ανακοίνωση ΕΠΔΑ, 23/1/2023)

Οι υπουργοί της κυβέρνησης πανηγυρίζουν για το δημοσίευμα της Καθημερινής όσον αφορά μαρτυρία ενός από τους πρόσφυγες της υπόθεσης των 38 του Έβρου. Η μαρτυρία του πρόσφυγα έρχεται σε αντίθεση με άλλες καταθέσεις προσφύγων αναφορικά με τον θάνατο του 5χρονου κοριτσιού στη νησίδα.

Αυτό, όμως, στο οποίο ομονοούν όλες οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες των προσφύγων είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις που συνέβησαν σε βάρος τους.

Η επίκληση της εγκυρότητας της μαρτυρίας που δημοσιεύει η Καθημερινή από τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη αποτελεί τη μεγαλύτερη ομολογία παράνομων επαναπροωθήσεων από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Στη μαρτυρία αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι πρόσφυγες συνάντησαν σε ελληνικό έδαφος “μαυροντυμένους κουκουλοφόρους” που τους χτύπησαν και τους επαναπροώθησαν σε τουρκικό έδαφος.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

Ποιοί είναι αυτοί οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι που δρουν εντός της ελληνικής επικράτειας; Ανήκουν στην ΕΛΑΣ; Γιατί δεν φορούν διακριτικά; Τι εντολές έχουν, από ποιόν και σε ποιόν δίνουν αναφορά;

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν δημοσιεύσει διεθνή μέσα ενημέρωσης (ανάμεσά τους και το Spiegel που πρόσφατα το αγάπησε ο κύριος Μηταράκης) το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί κρατούμενους άραβες πρόσφυγες και μετανάστες για να συμμετέχουν σε τέτοιες καταδρομικές επιχειρήσεις, με αντάλλαγμα νόμιμα χαρτιά για να προχωρήσουν το ταξίδι τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πέραν του παρακρατικού μηχανισμού των υποκλοπών, έχει στήσει ένα παρακράτος κουκουλοφόρων εκτός νόμου στα σύνορα. Το καθεστώς εξαίρεσης που έχει εγκαθιδρυθεί στον Έβρο και τα νησιά, οι διαγκωνισμοί ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος, ακόμα και οι καταγγελλόμενοι εκβιασμοί στους πρόσφυγες να αλλάξουν τις καταθέσεις τους καθιστούν δύσκολη την ανεξάρτητη, πέραν από κρατικές σκοπιμότητες, εξακρίβωση της αλήθειας για την υπόθεση των 38.

Αυτό που είναι όμως βέβαιο και πανθομολογούμενο από όλες τις μαρτυρίες είναι ότι η υπόθεση των 38 είναι άλλη μία από τις εκατοντάδες υποθέσεις push-backs για τις οποίες το ελληνικό κράτος καλείται να λογοδοτήσει.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την παρενόχληση των δικηγόρων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνέδραμαν τους πρόσφυγες. Οι χτεσινές δηλώσεις του Ν. Μηταράκη που φωτογραφίζουν δικηγόρους και οργανώσεις όπως το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες αποτελούν ευθεία στοχοποίηση.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση πως αν τολμήσει, διά της εργαλειοποίησης της δικαστικής εξουσίας, να κινηθεί σε βάρος δικηγόρων και υπερασπιστων θα θερίσει τη θύελλα μιας εθνικής και διεθνούς καμπάνιας που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως καθεστώς αντάξιο εκείνων του Όρμπαν στην Ουγγαρία και του Κατσίνσκι στην Πολωνία.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ζητάμε άσυλο και άδειες παραμονής, να παύσει το καθεστώς της εγκληματοποίησης της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή