Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Κανένας εφησυχασμός: Στις 15 Ιουνίου όλες και όλοι στο Εφετείο, για την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής (β’ βαθμός)

Κανένας εφησυχασμός: Στις 15 Ιουνίου όλες και όλοι στο Εφετείο, για την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής (β’ βαθμός)

Στις 15 Ιουνίου έχει οριστεί η εναρκτήρια δικάσιμος του Εφετείου της δίκης της Χρυσής Αυγής. Στο εδώλιο θα καθίσουν εκ νέου οι πενήντα καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε κακουργηματικές πράξεις (ανθρωποκτονία Παύλου Φύσσα, απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, κλπ), ανάμεσά τους και οι επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, κλπ) που βρίσκονται στη φυλακή.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθότι αποτελεί διακύβευμα να παραμείνει η ιστορική καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης, μια απόφαση τομή για το καθεστώς κρατικής ατιμωρησίας της οργανωμενης φασιστικής και ρατσιστικής βίας επί δεκαετίες. Αυτήν την φορά, έπειτα από αιτήματα των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και από ψήφισμα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Εφετών από συλλογικότητες και μαζικούς φορείς, η δίκη θα διεξάγεται αποκλειστικά στο Εφετείο.

Η δίκη αυτή ξεκινάει σε μια περίοδο που παρατηρείται μια απόπειρα ανασυγκρότησης της άκρας δεξιάς, ενώ παράλληλα οι φασίστες επιχειρούν να βγουν στον δρόμο με επιθέσεις σε μετανάστες (βλ. πρόσφατες επιθέσεις σε μουσουλμάνους μετανάστες, τζαμιά, κλπ), αγωνιζόμενους/ες φοιτητές/τριες (Σταυρούπολη), μέλη αριστερών οργανώσεων (Ν. Ηράκλειο) αξιοποιώντας την αδράνεια της αστυνομίας και των διωκτικών αρχών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ενσωματώσει την ακροδεξιά ρητορική και ατζέντα ενισχύοντας τον θεσμικό ρατσισμό, αλλά και προσπαθώντας να οξύνει εθνικιστικές κραυγές, με αφορμή τον πόλεμο και τα ελληνοτουρκικά. Αυτό έχει αποτυπωθεί κυρίως στις πολιτικές που έχει ακολουθήσει σε σχέση με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και την στοχοποίηση μειονοτήτων. Δεν είναι τυχαίο ότι, μέσα σε αυτό το σκηνικό πληθαίνουν οι εξαγγελίες για σχηματισμό ακροδεξιών κομμάτων (Κασιδιάρης, Λαγός, Μπογδάνος, Τζήμερος κλπ) που μυρίζονται την ευκαιρία να βγουν από τα λαγούμια τους.

Εν μέσω ενός ισχυρού κύματος ακρίβειας και περαιτέρω φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, ο φασισμός βρίσκει έδαφος έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει και να επιρρίψει τις ευθύνες στον «άλλον», στον «διαφορετικό», στον «ξένο», ως υπαίτιο για την οικονομική κατάσταση των ντόπιων.

Γι’ αυτό και το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να επιδείξει επαγρύπνηση και να δείξει ξανά τη δύναμή του στον δρόμο. Θα είμαστε ξανά δίπλα στη Μάγδα Φύσσα και την οικογένεια του Παύλου, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους συνδικαλιστές, δίπλα στους/στις δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, δίπλα στα θύματα των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Όλες και όλοι, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς, στο Εφετείο, στις 15/6 στις 9:00, ημέρα έναρξης του Εφετείου της Χρυσής Αυγής, στο μεγάλο απεργιακό αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή