Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να συντριβεί η επικίνδυνη πολιτική αστυνομοκρατίας και καταστολής στα Πανεπιστήμια

Δημοκρατική συστράτευση να συντριβεί η επικίνδυνη πολιτική αστυνομοκρατίας και καταστολής που χτίζει η κυβέρνηση στο ΑΠΘ (Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης, 2/6/2022)

Η νεολαία δεν είναι μόνη!

Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το δρόμο της αντιδημοκρατικής εκτροπής και τη στρατηγική της έντασης με επίκεντρο το Ίδρυμα του ΑΠΘ που επί ένα μήνα είναι αστυνομοκρατούμενο υπό καθεστώς τρομοκρατίας, ακραίας καταστολής, στοχοποίησης και φακελώματος φοιτητών και φοιτητριών.

Παρά το γεγονός ότι η πολιτική αυτή ήδη οδήγησε στο σοβαρότατο τραυματισμό του 20χρονου φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη σοκάροντας το πανελλήνιο, η αστυνομία και σήμερα επιτέθηκε για μια φορά ακόμα με αγριότητα στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας τα χτυπήματα και τη δράση της αστυνομίας, που έχει προ πολλού καταστεί επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Η μανία των αστυνομικών ήταν τέτοια που για άλλη μια φορά οδήγησαν φοιτητές στο νοσοκομείο ή στα κρατητήρια, ενώ δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε ρίψη χημικών και δακρυγόνων σε κτίρια οδηγώντας σε πανικό μέσα στο κτίριο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και φοιτητές σε έξοδο για να γλιτώσουν την ασφυξία.

Κανένα κυβερνητικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει και να νομιμοποιήσει την επικίνδυνη κλιμάκωση από την πλευρά της κυβέρνησης. Κάθε μέρα ολοένα και περισσότερες διοικήσεις πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι μελών ΔΕΠ, νομικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των επιστημών υψώνουν τη φωνή τους απέναντι στο μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τις αυταρχικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στο ΑΠΘ για να το επιβάλει.

Καμία πολιτική για την εκπαίδευση δεν μπορεί να χτιστεί πάνω στα σπασμένα κεφάλια φοιτητών και στα χτυπημένα σώματα φοιτητριών.

Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα της νεολαίας, που βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης του ελεύθερου δημόσιου πανεπιστημίου, αλλά και συνολικά των δημοκρατικών ελευθεριών.

Οι μαζικές πανελλαδικές διαδηλώσεις σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στον απόηχο της δολοφονικής επίθεσης της αστυνομίας σε φοιτητή είναι μόνο η αρχή. Όλο το δημοκρατικό κίνημα θα σταθεί φραγμός στο δυστοπικό αυταρχισμό της κυβέρνησης, που για να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να συσπειρώσει ένα εκλογικό ακροατήριο, διακινδυνεύει το μέλλον, την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα 20χρονων παιδιών.

Φωτο: Γιώργος Κωνσταντινιδης, Eurokinissi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή