Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να σταματήσει ο εμπαιγμός του e-ΕΦΚΑ! Διαμαρτυρία: Τρίτη 15/3, 12μ, Ακαδημίας 22

Να σταματήσει ο εμπαιγμός του e-ΕΦΚΑ! Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δικαίωμα! Κανένας/καμία ανασφάλιστος/η σε συνθήκες πανδημίας!

==> Κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ, Τρίτη 15 Μαρτίου, 12μ, οδός Ακαδημίας 22

Τα αποτελέσματα του νέου – πολυδιαφημισμένου από την κυβέρνηση – καθεστώτος στον e-ΕΦΚΑ στον κλάδο των δικηγόρων έχουν ήδη φανεί: αδικαιολόγητη στέρηση ασφαλιστικής ικανότητας από δικηγόρους οι οποίοι δεν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, είτε τις έχουν καταβάλει είτε βρίσκονται σε ενεργή ρύθμιση, με αποτέλεσμα μεγάλο κομμάτι συναδέλφων μας όπως και τα προστατευόμενα μέλη τους να μην έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, παρατηρείται μαζική αποστολή Πράξεων Βεβαίωσης Οφειλών στο ΚΕΑΟ αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, με αποτέλεσμα να στερούνται οι συνάδελφοί μας της ασφαλιστικής τους κάλυψης και να χρεώνονται με τόκους. Η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη και καταχρηστική, θα τη ζήλευαν δε και οι πιο οργανωμένες εισπρακτικές εταιρείες. Και βέβαια, όσο οι βεβαιώσεις οφειλών τρέχουν με ιλλιγγιώδη ρυθμό, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ βρίσκονται υπό διάλυση και ακόμα και η επικοινωνία των ασφαλισμένων με το ταμείο τους μοιάζει Γολγοθάς.

Η προσωρινή λύση που ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΕΦΚΑ (ασφαλιστική ικανότητα μέχρι τον Απρίλιο) εν όψει της αδυναμίας της να λύσει τα τεχνικά προβλήματα είναι μερική, δεν καλύπτει τα προστατευόμενα μέλη και παρατείνει την ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων. Σύντομα, υπό το βάρος των μηνιαίων εισφορών και των οφειλόμενων δόσεων, χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη. Και όμως η ηγεσία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων αρνείται να οργανώσει μαζική κινητοποίηση όπως εχει υποσχεθεί, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Είμαστε αντιμέτωπες/οι με μια συνολική στρατηγική ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, σε συνέχεια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων του νόμου Χατζηδάκη, ξεπουλά το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση σε ιδιώτες (κεφαλαιοποιητικό επικουρικό ασφαλιστικό ταμείο (ΤΕΚΑ)).Η κατεύθυνσή του κινείται στην λειτουργία της ασφάλισης με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που θα «επενδύονται» σε ιδιωτικές ασφαλιστικές Εταιρείες. Δόθηκε δηλαδή η δυνατότητα να γίνεται outsourcing μέρους της δραστηριότητας του ΕΦΚΑ και να συμβληθεί με ιδιωτικούς φορείς διαχείρισης κεφαλαίων, στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, η νεολαία θα μπει στον εργασιακό βίο με το κυρίαρχο δόγμα του «ατομικού κουμπαρά» και της «ατομικής ευθύνης».

Ταυτόχρονα, με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ, προωθείται η ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών του και η εκχώρηση της ακίνητης περιουσίας του προς «αξιοποίηση» στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση επιδιώκει την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων και όχι, όπως ισχυρίζεται, τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και της τεχνολογικής υποδομής του e-ΕΦΚΑ. Δεν επιλύει κανένα από τα οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματά του. Αντίθετα, τον αποδιοργανώνει, τον ιδιωτικοποιεί και τον ξεπουλά.

Απαιτείται συστράτευση και κοινός αγώνας της μεγάλης πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων, των μισθωτών και των ασκούμενων δικηγόρων, με διασφάλιση του δικαιώματος των μισθωτών δικηγόρων να πληρώνονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές από τους εργοδότες τους, ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη η πρόσφατη ΥΑ και απόφαση του ΣτΕ. Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα! Προτάσσουμε την αναγκαιότητα για μαζική κινητοποίηση και για διεκδίκηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλες και όλους!

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή // epda.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή