Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για την εκδίκαση της αίτησης κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΣτΕ

Για την σημερινή εκδίκαση της αίτησης κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΣτΕ (11/3/2022)

Συζητείται σήμερα στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης μελών ΔΕΠ σχετικά με το νόμο σύστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ).

Πρόκειται για ένα ζήτημα ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής έντασης που υλοποιεί η κυβέρνηση με σκοπό την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η νεολαία και το μεγάλο κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του προηγούμενου διαστήματος έχουν ήδη πετύχει μια μεγάλη νίκη, απονομιμοποιώντας και ακυρώνοντας μέχρι σήμερα την εφαρμογή του εφιαλτικού αυτού μέτρου αστυνόμευσης της πανεπιστημιακής ζωής.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση, αλλά και ευρύτερα ο κόσμος της μαχητικής δικηγορίας και ο δημοκρατικός νομικός κόσμος σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος για την ακύρωση του αυταρχικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, που στοχεύει ευθέως στην κατάλυση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και των ελευθεριών στο χώρο του πανεπιστημίου αλλά και του συνταγματικά κατοχυρωμένου αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, μέσα από το σώμα των ΟΠΠΙ, τη θέσπιση ενός αυταρχικού πειθαρχικού πλαισίου και άλλες διατάξεις.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν συμβιβάζεται με τις θεμελιώδεις συνταγματικές εγγυήσεις και συνολικά τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες που κατοχύρωσαν οι αντιδικτατορικοί και μεταπολιτευτικοί αγώνες της νεολαίας και της κοινωνίας. Βρίσκεται στην καρδιά μιας στρατηγικής εκτροπής και αποτελεί πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα του λαού, η σύσταση σώματος ειδικών φρουρών της αστυνομίας για να επιτηρεί και να καταστέλλει την πολιτική και συνδικαλιστικής δράση της νεολαίας. Μιας αστυνομίας μάλιστα, με γνωστό συστημικό πρόβλημα βίας και αυθαιρεσιών σε βάρος νεολαίων, μεταναστών, συλληφθέντων ή προσαχθέντων πολιτών που έχει φτάσει μέχρι και σε δολοφονίες πολιτών από αστυνομικούς.
Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, στο πλευρό των φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέχρι την κατάργηση αυτού του νόμου και του σώματος των ΟΠΠΙ, που είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των ελευθεριών και δημοκρατικών κεκτημένων του πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή