Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Κτηματολόγιο και δικηγόροι εκπέμπουν SOS!

Κτηματολόγιο και δικηγόροι εκπέμπουν SOS! (Ανακοίνωση, 9/3/2022)

Όσοι και όσες συνάδελφοι έχουν προσέλθει σε κτηματολογικά γραφεία ειδικά σε αυτά που εξυπηρετούν μεγάλες περιοχές (Κτηματολόγιο Κρωπίας, Ιλίου) αλλά και λοιπά Κτηματολογικά Γραφεία (Ν. Ιωνίας, Ηλιούπολης κ.ά.), έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την τραγωδία της κατάστασης. Εδώ και ένα μήνα, για να εξυπηρετηθούμε οι δικηγόροι , απαιτείται να διανυκτερεύσουμε από τις 2 το βράδυ (!!!!) έξω από την κτηματολογική υπηρεσία. Οι εικόνες κυριολεκτικά προσομοιάζουν με επείγοντα νοσοκομείου.

Είναι αδιανόητο, την εποχή της υποτιθέμενης και πολυδιαφημιζομενης ψηφιοποίησης και του επιτελικού κράτους να λαμβάνουν χώρα τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν συμβαίνουν σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος πλην τους Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αιτίες είναι πολύ συγκεκριμένες όπως και οι λύσεις. Αφενός δεκάδες μικρά κτηματολογικά γραφεία έχουν συγχωνευθεί στα εγγύτερα μεγάλα με αποτέλεσμα, παραδείγματος χάριν, το Κτηματολόγιο-Υποθηκοφυλακείο Κρωπίας να είναι αρμόδιο για σχεδόν όλη την ανατολική Αττική (Κτηματολογιο Σπάτων: Περιελάμβανε τις περιοχές Σπάτων (62.089 δικαιώματα), Αρτέμιδας (59.701 δικαιώματα), Παλλήνης (47.909 δικαιώματα), Νέας Μάκρης (41.324 δικαιώματα), Ραφήνας (40.286 δικαιώματα) και Ανθούσας (7.987 δικαιώματα). Όλες οι περιοχές εξυπηρετούνται πλέον από το Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής, με έδρα το Κορωπί.)

Αφετέρου η κατάσταση είναι προϊούσα της ευρύτερης υποστελέχωσης και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, επομένως έχουν απομείνει ελάχιστοι υπάλληλοι επιφορτισμένοι με τεράστιο όγκο υποθέσεων σε αντίθεση φυσικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής που αγγίζουν ρεκόρ δεκαετιών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να δαπανά χρήματα για ραφάλ και πολεμικούς εξοπλισμούς συμμετοχής της Ελλάδας στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, να προσλάβει υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες που δυσλειτουργούν λες και βρισκόμαστε σε κράτος έκτακτης ανάγκης.
Εικόνες ασύλληπτης ταλαιπωρίας, υπάλληλοι απελπισμένοι και δικηγόροι με νευρική κρίση μέσα σε μια συνθήκη που εκφυλίζει πλήρως το επάγγελμα του δικηγόρου. Είναι ανεπίτρεπτο ο κλάδος και δη οι ασκούμενοι να βιώνουν τέτοιες συνθήκες που μετατρέπουν το ωράριο τους σε 24ωρο για τη διευθέτηση μιας μόνο υπόθεσης.

Είναι επιτακτικό να παρθούν μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών στις υπηρεσίες των Κτηματολογικών Γραφείων, τόσο της Αττικής όπου συγκεντρώνεται το πρόβλημα της ταλαιπωρίας, όσο και πανελλαδικά, για να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις καταχωρίσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος πρέπει να τοποθετηθεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες πίεσης ζητώντας εμφατικά πρόσληψη υπαλλήλων στα Κτηματολογικά γραφεία (όχι απλά διεύρυνση ωραρίου που δεν ήταν επαρκής) και να ασκήσει μεγάλη κριτική στην Κυβέρνηση για όλη αυτή τη δυσλειτουργία που επιβαρύνει τους δικηγόρους, τους υπαλλήλους και τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή