Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να γίνει η 2 Μαρτίου μέρα κοινής δράσης για τα προβλήματα δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Επιστολή ΣΔΥΑ – Θέση Εναλλακτικής)

Να γίνει η 2 Μαρτίου μέρα κοινής δράσης για τα προβλήματα δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Επιστολή ΣΔΥΑ – Θέση Εναλλακτικής)

Παραθέτουμε επιστολή των συμβούλων της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής αναφορικά με επιστολή του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας στο ΔΣ του ΔΣΑ εν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 2 Μαρτίου που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων. Παρακάτω, θα βρείτε το κειμενο της επιστολής του ΣΔΥΑ.

Επιστολή των συμβούλων της ΕΠΔΑ προς το ΔΣ του ΔΣΑ (23/2/2022)

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι σύμβουλοι,

είναι θετική και ευπρόσδεκτη η πρωτοβουλία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας να μας επιδώσει την από 22/2/2022 πρόσκληση για κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων μας την Παρασκευή 25/2, ώστε να χαράξουμε μια κοινή αγωνιστική πορεία εν όψει και της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων την 2α Μαρτίου.

Τα αιτήματα που θέτουν οι δικαστικοί υπάλληλοι με την επιστολή τους είναι, σε πολλά τους σημεία, ταυτόσημα με τα πάγια θεσμικά αιτήματα των δικηγορικών συλλόγων (προσλήψεις προσωπικού, κτιριακό, ηχογράφηση, εκσυγχρονισμός/ψηφιοποίηση δικαιοσύνης, κοκ). Ιδιαίτερα, όσον αφορά το ζήτημα των προσλήψεων, είναι γνωστό ότι οι κενές οργανικές θέσεις στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας (43% και 35% του συνόλου των θέσεων αντίστοιχα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) συνεπάγονται την καθημερινή ταλαιπωρία των δικηγόρων και των πολιτών. Μάλιστα, το πρόβλημα εντείνεται καθώς τους τελευταίους μήνες αυξάνονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης υπαλλήλων, χωρίς να αντικαθιστώνται από νέο προσωπικό, ενώ παγιώνεται η αξιοποίηση νέων ασκούμενων συναδελφισσών και συναδέλφων ως φτηνού, επισφαλούς και προσωρινού εργατικού δυναμικού γραμματειακής υποστήριξης, έξω από κάθε πρόβλεψη του Κώδικα Δικηγόρων.

Η 2 Μαρτίου δεν πρέπει να μας βρει αντιπαρατιθέμενους για τη λειτουργία των δικαστηρίων ή την όποια ταλαιπωρία. Πρέπει, αντίθετα, να γίνει μια μέρα κοινής δράσης και συμπόρευσης δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση των κοινών μας αιτημάτων, αλλά και για την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τους δικηγόρους και για τα οποία έχουμε ήδη συζητήσει εντός Συμβουλίου την ανάγκη μαζικής κινητοποίησης (πχ ασφαλιστικό, κατάσταση ΕΦΚΑ, οφειλόμενα νομικής βοήθειας, κοκ).

Προς τον σκοπό αυτό, θεωρούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ πρέπει να αποδεχθεί την πρόσκληση που μας απευθύνεται από τον ΣΔΥΑ και να προσέλθει – ει δυνατόν – σύσσωμο στην επιδιωκόμενη συνάντηση, με θετική στάση απέναντι στα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων και για την εκκίνηση μιας πορείας κοινής διεκδίκησης.

Με εκτίμηση,

Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Σαραφιανός, σύμβουλοι ΔΣ ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

Επιστολή του ΣΔΥΑ προς τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΔΣΑ (22/2/2022)

Αθήνα 22-2-2022

Προς

Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Δημήτριο Βερβεσό

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενόψει της προκηρυχθείσας  από την ΟΔΥΕ 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 02/03/2022  αποφάσισε την διοργάνωση δυο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας με ταυτόχρονη δίωρη διακοπή όλων των εργασιών της Γραμματείας, Ακροατήρια και Γραφεία, στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας στις 25/2/2022 και 28/2/2022 (09:00 έως 11:00) με αντίστοιχες συγκεντρώσεις στον αίθριο χώρο του Εφετείου στις 25/2/2022 και στον αίθριο χώρο του Πρωτοδικείου στις 28/2/2022, με κύρια αιτήματα:

–  ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ.

–  ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

–  ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ και κατά τρόπο που δεν υποτιμά την προσφορά και την αξιοπρέπειά τους.

–  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

–  ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμό) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.

–  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

–  ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

–  ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακέςεγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

Επιθυμούμε την στήριξη σας στον αγώνα μας για την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον Κλάδο μας και Σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. των Συλλόγων μας και της ΟΔΥΕ την Παρασκευή και ώρα 15:00 στα γραφεία της ΟΔΥΕ στο Κτ. 13, Γρ. 201 του 2ου ορόφου.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ντερζής

Η Γεν. Γραμματέας Ειρήνη Δήμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή