Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Στηρίζουμε τους διωκόμενους φοιτητές στα Γιάννενα για το Πολυτεχνείο του 2020

Ψήφισμα στήριξης των διωκόμενων φοιτητών στα Γιάννενα (26/1/2022)

Ένα χρόνο μετά το όργιο καταστολής στα Ιωάννινα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις 17/11/2020, η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε μια δικογραφία-πραγματική σκευωρία και άσκησε δίωξη σε 2 ακόμα φοιτητές, τον Κωνσταντίνο Λ. και τον Θ. Τ. Πρόκειται για τους φοιτητές που είχαν δεχθεί τα πιο σκληρά χτυπήματα από τις δολοφονικές συμμορίες ΜΑΤ-ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο τους το σώμα.

Εκείνη τη μέρα, στα Ιωάννινα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με απίστευτο μένος και αγριότητα σε φοιτητές, τραυματίζοντας 6 από αυτούς. Τους ξυλοκόπησαν επειδή προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να διαδηλώσουν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τις αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 προσαγωγές εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες, για να δικαιολογήσει τον άγριο ξυλοδαρμό και τους σοβαρούς τραυματισμούς που η ίδια προκάλεσε. Σχεδόν με το ίδιο χαλκευμένο κατηγορητήριο, ένα χρόνο μετά διώκονται σήμερα οι 2 φοιτητές. Σαν να μην έφταναν τα 900 ευρώ πρόστιμα που επέβαλλε στον κάθε φοιτητή εκείνη την ημέρα επειδή διαδήλωνε, τώρα θέλει να τους οδηγήσει και στα δικαστήρια. Ως εδώ με τις σκευωρίες της κυβέρνησης της καταστολής!

Καταδικάζουμε απερίφραστα την νέα δίωξη των φοιτητών και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που συστηματικά εγκληματεί σε βάρος της δημόσιας υγείας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Με τις διώξεις, τα πρόστιμα, την άθλια προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τη νεολαία και να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες. Αντί να ενισχύει την υγεία και την παιδεία μειώνει και άλλο τις δημόσιες δαπάνες και αγοράζει πολεμικά αεροσκάφη, αφήνει την ακρίβεια να ροκανίζει το εισόδημα του ελληνικού λαού και διαγράφει τα χρέη σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Το μόνο που κάνει είναι να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους και τους αγωνιστές που παλεύουν ενάντια σε αυτή την επικίνδυνη και εγκληματική διαχείριση, διεκδικούν ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, πραγματικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού, αυξήσεις μισθών και υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Με την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη μας, με ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει και καταδικάζει την στάση της αστυνομίας και στέκεται αλληλέγγυα στους διωκόμενους φοιτητές της 17/11/2020. Να στηρίξουμε, μαζί με όλο το κίνημα, τους διωκόμενους συναδέλφους μας με όλα τα μέσα, νομικά και υλικά, πολιτικά και ηθικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή