Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 25/1/2022

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 25/1/2022

Συνεδρίασε διαδικτυακά για πρώτη φορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ σήμερα, 25/1/2022.Στην ημερήσια διάταξη είχαν τεθεί ζητήματα λειτουργίας του ΔΣ του ΔΣΑ, δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και θέματα δικηγόρων με αναπηρία.Ωστόσο, η συνεδρίαση μονοπωλήθηκε από εκκρεμούντα υπηρεσιακά ζητήματα, οικονομικά θέματα του ΔΣΑ και ενημερώσεις του Προέδρου, ιδίως όσον αφορά τη λειτουργία της δικαιοσύνης εν μέσω της κακοκαιρίας.

Στη συζήτηση, εκφράστηκε ομόθυμα η ανησυχία του Συμβουλίου ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου και της κυβέρνησης παραβλέπουν τα προβλήματα που δημιουργούνται. Χαρακτηριστικά, ενώ η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι οι δύο ημέρες Τρίτη 25/1 και Τετάρτη 26/1 έχουν κηρυχθεί ως αργίες, το αληθές είναι ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Το γεγονός αυτό και μόνο, θέτει τεράστια ζητήματα όσον αφορά τις δικονομικές και ουσιαστικές προθεσμίες, με κίνδυνο την απώλεια δικαιωμάτων. Το Συμβούλιο θα ζητησει την παράταση όλων των ουσιαστικών και δικονομικών προθεσμιών τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Ιδιαίτερα, οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής έθεσαν περαιτέρω την ανάγκη παράτασης της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, με δεδομένο ότι ο παγετός θα εξακολουθήσει να παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων και όλες τις αναγκαίες εργασίες. Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της ανάδειξης των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης, της ανάγκης διερεύνησης ποινικών ευθυνών (έκθεση από υπόχρεο, 306ΠΚ, κλπ) και της ανάγκης πραγματικής αποζημίωσης των πολιτών που επλήγησαν τόσο από τις ιδιωτικές εταιρείες όσο και από το δημόσιο, αντίθετα με τις εντελώς ανεπαρκείς εξαγγελίες της κυβέρνησης περί δύο χιλιάδων ευρώ ανά όχημα (Αττική Οδός) και χιλιών ευρώ ανά επιβάτη (ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Το Συμβούλιο διέκοψε τη συνεδρίασή του για να γίνουν επαφές την επομένη, Τετάρτη 26/1, με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου θα τεθούν τα ζητήματα των προθεσμιών, της ομαλής επαναλειτουργίας των δικαστηρίων με όρους ασφάλειας και της επανεκτίμησης του αν θα ζητηθεί παράταση της αναστολής, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Θ. Καμπαγιάννης, Δ. Σαραφιανός, σύμβουλοι ΔΣ ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή