Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Απόλυτος ο εμπαιγμός για τα 800 ευρώ – Το δικηγορικό σώμα σε ΔΙΩΓΜΟ!

Ανακοίνωση “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής”, 25/3/2020:

Η λέξη “εμπαιγμός” είναι λίγη μπροστά στον κυβερνητικό χειρισμό απέναντι στους δικηγόρους.

Αφού η κυβέρνηση έκλεισε με ΠΝΠ από 13/3/2020 τα δικαστήρια και μας αφαίρεσε τη δυνατότητα να βιοποριζόμαστε, έσπευσε να αντλήσει πολιτικό κεφάλαιο υποσχόμενη ότι οι δικηγόροι θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ. Έτσι, όλη η Ελλάδα παρακολούθησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διάγγελμά του να δηλώνει ότι το επίδομα των 800 ευρώ θα λάβουν ΟΛΟΙ οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όταν τις επόμενες μέρες τα μέτρα συγκεκριμενοποιήθηκαν, ο ΚΑΔ “Νομικές Υπηρεσίες” ανακοινώθηκε κανονικά από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ρητά σε συνεντεύξεις του ότι “από τη στιγμή που τα δικαστήρια έκλεισαν, δικαιούχοι είναι και οι δικηγόροι”.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση άντλησε πολιτική υπεραξία υποδυόμενη τον “φύλακα-άγγελο” των μεσοστρωμάτων, των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων, ήρθε χτες (25/3/2020) ο Υπουργός Εργασίας Βρούτσης να ανακοινώσει ότι οι δικηγόροι και όλοι οι επιστημονικοί κλάδοι εξαιρούνται από το επίδομα των 800 ευρώ.

Σε τοποθετήσεις τους, κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είτε ψεύδονται λέγοντας ότι “ποτέ δεν ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα πάρουν οι δικηγόροι τα 800 ευρώ!” είτε επικαλούνται λόγους οικονομικής στενότητας. Μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (και δικηγόρος!) Θάνος Πλεύρης έγραψε ότι οι δικηγόροι θα αποκαταστήσουν τα χαμένα τους έσοδα δουλεύοντας τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, αφού μπορεί να προβλεφθεί να μείνουν τότε τα δικαστήρια ανοιχτά.

Αποδεικνύεται έτσι η απόλυτη ταξική υπεροψία της κυβέρνησης των “αρίστων”:

    • Οι δικηγόροι θα πάρουν επίδομα μόνο αν είναι υπάλληλοι.
    • Οι αυτοαπασχολούμενοι κηρύσσονται είδος προς εξόντωση.
    • Μέχρι να ξανανοίξουν τα δικαστήρια, οι αυτοαπασχολούμενοι ας “φάνε παντεσπάνι”!
    • Και όταν ξανανοίξουν, ας δουλέψουν και ας βγάλουν λεφτά με “κανονική εργασία” και όχι με επιδόματα.

Ο σχεδιασμός είναι βέβαια γνωστός από τα χρόνια των Μνημονίων: η εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων που θεωρούνται στρέβλωση της ελληνικής οικονομίας και η υπαλληλοποίηση σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες.

Οι Σύλλογοί μας είναι σε σταυροδρόμι: είτε θα αποφασίσουν να κλιμακώσουν τώρα τη σύγκρουση με την κυβέρνηση αξιώνοντας όχι μόνο το επίδομα των 800 ευρώ για δικηγόρους και ασκούμενους, αλλά ένα πλήρες πρόγραμμα μέτρων για την επιβίωσή μας, είτε θα βουλιάξουν στην απόλυτη ανυποληψία χωρίς επιστροφή.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων όλης της Ελλάδας πρέπει να κηρύξουν το δικηγορικό σώμα σε ΔΙΩΓΜΟ. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στη στόχευσή της, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κηρυχθεί ΔΙΩΚΤΗΣ και ΕΧΘΡΟΣ του δικηγορικού σώματος, της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου.

Ο αγώνας μας σήμερα είναι αγώνας ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Είναι αγώνας για να εξασφαλίσουμε τη διατροφή μας, για να έχουμε ρεύμα και νερό στα σπίτια μας, για να αποφύγουμε τον θάνατο που καραδοκεί λογω της επιδημίας. Οι μορφές πάλης που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι τόσο ακραίες όσο ακραία είναι η επίθεση που δέχονται οι βιοπαλαιστές δικηγόροι και οι οικογένειές τους. Καμία απαγόρευση δεν θα σταματήσει τη φωνή των δικηγόρων να ακουστεί.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή // epda.gr

Δημοφιλή