Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΔΣΑ

2ος ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΣΑ: ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

   Αν θεωρείτε ότι οι απόκριες πέρασαν, κάνετε λάθος. Για το Δικηγορικό Σϋλλογο Αθήνας, οι απόκριες συνεχίζονται. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ μετά και την Τρίτη 8 Μαρτίου, όταν πλέον θα έχει εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ, ο οποίος και θα «φροντίσει» να εφαρμοστούν τα «νέα μέτρα» (ΦΠΑ, άνοιγμα του επαγγέλματος, φορολογικός κώδικας) χωρίς αντιδράσεις. Άλλωστε οι δύο μονομάχοι τα προηγούμενα χρόνια από κοινού (και με άλλους) φρόντισαν να επιβληθεί ΦΠΑ τον Ιούλιο του 2010 χωρίς να γίνει ούτε καν Γενική Συνέλευση, χωρίς να ενημερωθούν οι δικηγόροι τι τους περιμένει. Από κοινού φρόντισαν να περάσει νομοθετικά το «άνοιγμα του επαγγέλματος» χωρίς να γίνει ούτε Γενική Συνέλευση, ούτε κινητοποίηση. Αντιθέτως επέλεξαν ως πιο δόκιμη λύση την αποχώρηση από την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων (λες και αυτοί ήταν οι εχθροί μας). Από κοινού συνδιαλέγονταν με την κυβέρνηση για το πως θα περάσουν οι νέες ρυθμίσεις χωρίς να ενημερωθούν οι δικηγόροι για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ εφάρμοσαν την πολιτική Ε.Ε.-κυβέρνησης-τρόϊκας στους δικηγόρους.

   Συνάδερφοι, στον δεύτερο γύρο μας καλούν να επιλέξουμε το νέο «πρόσωπο» που θα συνδιαλέγεται με την κυβέρνηση και την τρόϊκα, το νέο «πρόσωπο» που θα αρνείται τις Γενικές Συνελεύσεις, το νέο «πρόσωπο» που θα αρνείται το συντονισμό με τους άλλους δικηγορικούς συλλόγους, το νέο «πρόσωπο» που θα εφαρμόσει τα «νέα μέτρα» («άνοιγμα του επαγγέλματος», κ. α.).

   Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ καλεί τους δικηγόρους να μην μπαίνουν σε ψευτοδιλήμματα ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, καλεί τους δικηγόρους να αποδοκιμάσει και τους δύο υπαλλήλους της κυβέρνησης-Ε.Ε.-τρόϊκας επιλέγοντας τον δρόμο της ΑΠΟΧΗΣ, του ΛΕΥΚΟΥ και του ΑΚΥΡΟΥ.

   Ας μην έχουμε αυταπάτες : δεν κρίνεται τίποτα άλλο στο δεύτερο γύρο παρά το πρόσωπο που την επόμενη τριετία θα εφαρμόσει την πολιτική Ε.Ε.-κυβέρνησης-τρόϊκας. ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

ΑΚΥΡΟ, ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ στις εκλογές αυτές !!!

Δημοφιλή