Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καταγγελία – δελτίο τύπου για την παράνομη “έρευνα” της κατοικίας μέλους της Εναλλακτικής Παρέμβασης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας καταγγέλλει την παράνομη και τρομοκρατική αστυνομική έρευνα της κατοικίας  της δικηγόρου μέλους της Σταυρούλας (Βούλας)  Γιαννακοπούλου, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 5/1/2009 εν απουσία και εν αγνοία της.

Όπως  έγινε γνωστό από τους περιοίκους την  επόμενη ημέρα, επί πολλές ώρες μεγάλος αριθμών αγνώστων μπαινόβγαινε στο διαμέρισμα αλλά και παρέμενε σε αυτό επί πολλές ώρες, κάνοντας αρκετή φασαρία. Πολλά σημεία είχαν εμφανώς ερευνηθεί, ενώ το  περιεχόμενο συρταριών, βιβλιοθήκης και ντουλαπιών είχε μετακινηθεί. Η πόρτα της εισόδου  έφερε ελαφρά  ίχνη παραβίασης και βρέθηκε ξεκλείδωτη. Η εν λόγω επίσκεψη – διάρρηξη πραγματοποιήθηκε εμφανώς υπό τη  γνώση (τουλάχιστον) του τοπικού Α.Τ. Εξαρχείων από το οποίο η συνάδελφος, προσερχόμενη να καταγγείλει διάρρηξη πληροφορήθηκε ότι είναι έργο της αστυνομίας.  Ωστόσο έκθεση έρευνας δεν θυροκολλήθηκε.

Προφανής αφορμή και στόχος της αναιτιολόγητης, παράτυπης και παράνομης «έρευνας» αποτελεί η δράση της συναδέλφου, η οποία, όπως άλλωστε και το σύνολο των μελών της Εναλλακτικής Παρέμβασης, τιμώντας τον κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου – υπερασπιστή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών έχει βρεθεί και βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων της κρατικής καταστολής και αυθαιρεσίας.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης ενός μέλους μας στρέφεται εναντίον όλων μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουμε αντίστοιχο μήνυμα. Δεν μας τρομάζει. Απαντάμε ότι συνεχίζουμε, στρατευμένοι στον κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου, διεκδικώντας, ως τμήμα και εμείς του μαζικού κινήματος, την υπεράσπιση των  κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Αθήνα, 7/1/2009

Για την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας

Ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δημοφιλή