Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Αίτηση για καταγγελία από τον ΔΣΑ της αστυνομικής και κυβερνητικής καταστολής και αυθαιρεσίας

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ  κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Α.

Α Ι Τ Η Σ Η

Παπαδάκη Κωνσταντίνου, δικηγόρου, εκπροσώπου της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας στο Δ.Σ.του Δ.Σ.Α.

…………………

Όπως γνωρίζετε, η αστυνομική καταστολή και αυθαιρεσία εκδηλώθηκε πλέον και εναντίον δικηγόρων, δύο φορές μέσα στην περασμένη εβδομάδα, με αποκορύφωμα την απροκάλυπτα παράνομη και αναιτιολόγητη προσαγωγή 14 συναδέλφων στη Γ.Α.Δ.Α. και την σκαιότατη, απρεπή και βίαιη αντιμετώπιση όσων δικηγόρων που προσήλθαν για συμπαράσταση στους προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων ήσαν και μέλη του προεδρείου και του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.

Η κυβέρνηση, αντί να αποδοκιμάσει τη συμπεριφορά αυτή, την επιβραβεύει αφήνοντας να διαρρέουν χαρακτηρισμοί περί δικηγόρων των αντιεξουσιαστών και δίνει έτσι το πράσινο φώς στην αστυνομία να στοχοποιήσει όσους δικηγόρους είναι αντιμέτωποι στις αυθαιρεσίες της. Συμπαράσταση της προσφέρουν και όσα κόμματα αποφεύγουν να τοποθετηθούν στα γεγονότα αυτά. Δεν υποκύψαμε ποτέ, ούτε πρόκειται, αλλά :

Η ευθύνη του Δ.Σ.Α. απέναντι στην απαξίωση και καταστολή της κοινωνικής αποστολής των δικηγόρων αυξάνεται. Και τώρα που και κάποιοι από σας υποστήκατε αυτά που χρόνια καταγγέλλουμε, δεν υπάρχει δικαιολογία για εφησυχασμό. Ο Δ.Σ.Α. πρέπει να αντιδράσει δυναμικά.

Ζ Η Τ Α Μ Ε  την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ του Δ.Σ.Α. για να καταγγελθεί η αστυνομική και κυβερνητική καταστολή και να  συζητηθούν οι ενδεδειγμένοι τρόποι αντίδρασης.

Παρακαλείται ο κ. Δ/ντής να μεριμνήσει για την πρωτοκόλληση και διανομή της παρούσας στα μέλη του Δ.Σ.

Αθήνα, 12/1/2009

Δημοφιλή