Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων της φοιτητικής νεολαίας δεν θα περάσει!

Η απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων της φοιτητικής νεολαίας δεν θα περάσει! (ΕΠΔΑ, 27/1/2024)

Η εκκίνηση προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος των φοιτητικών καταλήψεων για την διάπραξη δήθεν αδικημάτων σε βάρος όσων φοιτητών και φοιτητριών συμμετέχουν σε αυτές, αλλά και των πανεπιστημιακών διοικήσεων, αποτελεί μία ακόμη μελανή σελίδα στην κατιούσα τροχιά που έχει πάρει η ελληνική δικαιοσύνη, με τις προφανείς προσπάθειες εναγκαλισμού της από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Αποκαλύπτεται το μέγεθος της απομόνωσης της κυβέρνησης, η οποία αφού δεν κατάφερε να κάμψει την τεράστια δυναμική του φοιτητικού κινήματος με την κυβερνητική νεολαία, που απορρίπτεται μαζικά σε όλες τις γενικές συνελεύσεις, ή και με την συκοφαντία και τη διαστρέβλωση στα ΜΜΕ, τώρα επιστρατεύει το δικαστικό μηχανισμό για να καταστείλει αγώνες της νεολαίας, να επιβάλει σιωπητήριο, αλλά και να εκβιάσει τις πανεπιστημιακές διοικήσεις ώστε να συναινέσουν με τη θεσμοθέτηση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η επιστράτευση του ποινικού μηχανισμού για την επίλυση ενός κομβικού πολιτικού ζητήματος, και η ωμή ταύτιση των αγώνων και των δημοκρατικά λαμβανομένων αποφάσεων των φοιτητικών συλλόγων με το ποινικό έγκλημα είναι πρωτοφανής και απόλυτα καταδικαστέα από κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Μια δικαιοσύνη που κώφευε επιδεικτικά σε επικίνδυνες εγκληματικές πράξεις, όπως τη παρακολούθηση σειράς πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων με παράνομο λογισμικό υποκλοπών, τώρα σπεύδει να κινηθεί σε βάρος των φοιτητικών αγώνων και να καταστήσει «υπόπτους» δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που στηρίζουν τις καταλήψεις και τις αγωνιστικές αποφάσεις στις μαζικότατες γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Μετατρέπεται, έτσι, σε τραγικό υποχείριο της μικροπολιτικής της κυβέρνησης για να επιτύχει την παράκαμψη συνταγματικής απαγόρευσης με νόμο, γιγαντώνοντας την απαξίωση και τη δυσπιστία της κοινωνίας προς την δικαιοσύνη.

Η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης ξεσκεπάζει και τον πραγματικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στους υπό ψήφιση Ποινικούς Κώδικες και γιατί αυτές θα πρέπει να αποδοκιμαστούν από το σύνολο του εργατικού και φοιτητικού κινήματος, τον νομικό κόσμο και κάθε δημοκρατικό πολίτη: τυχόν καταδίκη για το αδίκημα της “παράνομης διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας”, δηλαδή για πλημμέλημα με επαπειλούμενη ποινή μέχρι 5 έτη φυλάκισης, θα μπορούσε να οδηγήσει φοιτητές και φοιτήτριες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής χωρίς αναστολή. Αυτά ονειρεύονται οι Υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών και φοιτητριών με την απειλή διώξεων και η εκτροπή της παράκαμψης του αρ. 16 Σ. δεν θα περάσουν! Στο πλευρό τους θα σταθούμε οι δικηγόροι και νομικοί, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Ο αγώνας της νεολαίας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για να μη διαλυθεί η προοπτική των νέων στη χώρα μας είναι αγώνας όλων μας!

Καμία σκέψη για διώξεις σε βάρος της αγωνιζόμενης νεολαίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή