Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Όχι στη συκοφάντηση των συλλογικών διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος!

Όχι στη συκοφάντηση των συλλογικών διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος! (ΕΠΔΑ, 25/1/2024)

Εδώ και εβδομάδες δεκάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα στη χώρα τελούν υπό κατάληψη με αίτημα τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες και όλους. Η Νέα Δημοκρατία, σε συνέχεια των αναδιαρθρωτικών τομών που επιδιώκει, στοχοποιεί τώρα την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μετά από χρόνια υποβάθμισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου από τις κυβερνήσεις, η παρούσα κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία κομβική κίνηση υποβάθμισης, με την κατάθεση νομοσχεδίου που παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος, ανοίγοντας το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου είναι πρόδηλη σε όλο το νομικό κόσμο (εκτός από το Μάκη Βορίδη και μια μικρή ομάδα προθύμων) και η επίθεση στα δικαιώματα και της ελευθερίες είναι ορατή στον δημοκρατικό κόσμο.

Απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πανελλαδικά έχουν ξεκινήσει να οργανώνουν τον αγώνα τους, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, προχωρώντας σε κυλιόμενες καταλήψεις.

Μία εκ των εκατοντάδων σχολών πλέον, που έχουν μπει σε τροχιά αγώνα για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστήμιου είναι και η Νομική Σχολή Αθηνών, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο των συστημικών ΜΜΕ.

Για άλλη μια φορά, παρατηρούμε τα συστημικά ΜΜΕ να αναλαμβάνουν το ρόλο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της στοχοποίησης συγκεκριμένων φωνών και συνδικαλιστικών σχημάτων, ενώ την ίδια στιγμή, βλέπουμε εντελώς άστοχες, επικίνδυνες και καταδικαστέες από όλο το δικηγορικό σώμα πρωτοβουλίες όπως το ψήφισμα που κατατέθηκε προς ψήφιση στο ΔΣ της ΕΑΝΔΑ, το οποίο αφού πρώτα υπεισέρχεται στα ενδότερα του ΦΣ Νομικής ως αν να αποτελεί κάποιου είδους συνδικαλιστική παράταξη του συλλόγου, κάνει λόγο για «μειοψηφίες», ενώ καλεί ακόμη και σε αστυνομική επέμβαση στη κατάληψη του ΦΣ Νομικής και σε όλες τις φοιτητικές καταλήψεις καλώντας επί της ουσίας σε μαζικές συλλήψεις φοιτητριών/-ων, μελλοντικών συναδέλφων/-ισσών. Θεωρούμε, επιπλέον, απαράδεκτη και καταδικαστέα τη στάση μερίδας των πανεπιστημιακών αρχών, όπως πχ της Κοσμητείας της Νομικής, που εκδικητικά και μόνο απειλεί με την ακύρωση της εξεταστικής, την ώρα που άλλα ιδρύματα (ΠΑΜΑΚ, Πάντειο Πανεπιστήμιο) στέκονται στο πλευρό των φοιτητών-τριών και ανακοινώνουν πως καμία εξεταστική δε θα χαθεί.

Η επιστράτευση της γνωστής μεθοδολογίας της συκοφάντησης των συλλογικών διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος, δεν μπορεί όμως να κρύψει την πραγματικότητα της απόλυτης απομόνωσης της κυβέρνησης και των σχεδιασμών της για παράκαμψη με νόμο του αρ. 16 Σ στους κόλπους της νεολαίας. Το ποιες είναι οι πραγματικές μειοψηφίες μετριέται στις δεκάδες μαζικές συνελεύσεις και καταλήψεις με ιστορικά υψηλά συμμετοχής φοιτητών, τη μαζική απόρριψη του πλαισίου της κυβερνητικής νεολαίας και τις τεράστιες διαδηλώσεις όπως η σημερινή. Οι δικηγόροι οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και δίνουν τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τόσο στη Νομική Αθήνας όσο και σε όλες τις σχολές της Ελλάδας.

Στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα όλων των φοιτητών και φοιτητριών και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο φοιτητικό κίνημα πανελλαδικά.

Κάτω τα χέρια από το άρθρο 16 του Συντάγματος!

Ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης!

Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή