Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Έμφυλη βία και διακρίσεις στο πλαίσιο της εργασίας: προσεγγίσεις και δυνατότητες αντιμετώπισης (Εκδήλωση ΕΠΔΑ, 1/12)

Έμφυλη βία και διακρίσεις στο πλαίσιο της εργασίας: προσεγγίσεις και δυνατότητες αντιμετώπισης (Εκδήλωση ΕΠΔΑ: Παρασκευή, 1.12.2023, 17.30, Νομική Σχολή)

Με αφορμή την 25η Νοέμβρη – Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της έμφυλης βίας η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας διοργανώνει μια συζήτηση γύρω από την έμφυλη βία και τις διακρίσεις στο πλαίσιο της εργασίας. Στόχος της συζήτησης είναι η προσέγγιση της έμφυλης βίας ως μορφής παραβίασης σε βάρος των γυναικών και των θηλυκοτήτων στο εργασιακό περιβάλλον, με έμφαση στις δυνατότητες αντιμετώπισης σχετικών περιστατικών από νομική σκοπιά. Ειδικότερα, μέσα από τις εισηγήσεις των ομιλητριών, θα γίνει προσπάθεια παρουσίασης ολόκληρου του φάσματος των νομικών επιλογών διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας και διακρίσεων σε επίπεδο εργατικού/αστικού δικαίου, ποινικού δικαίου αλλά και μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη. Παράλληλα θα αναδειχθούν και οι δυνατότητες αντίδρασης μέσα από τις μορφες συλλογικής οργάνωσης και δράσης.

Εισηγήσεις:
Μαρίνα Δαλιάνη, Ποινικολόγος
Μαρία Κουφοπούλου, Εργατολόγος
Καλλιόπη Λυκοβαρδή, Δικηγόρος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για την ίση μεταχείριση
Χριστίνα Σβανά, Αντιπρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων

Συντονισμός: Αγγελική Σεραφείμ, Σύμβουλος ΔΣ ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή

Παρασκευή, 1.12.2023, 17.30, Αίθουσα 2 Νομική Σχολή (είσοδος από Μασσαλίας)

Το event στο facebook εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή