Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Κάλεσμα στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο, Τετάρτη 1/11

Η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή στηρίζει τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την είσοδο του φασιστικού μορφώματος των “Σπαρτιατών” στη Βουλή, από τη διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τη ρατσιστική δολοφονία του 23χρονου Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στη Ριζούπολη και το 8,5% του Κασιδιάρη στον δήμο Αθηνών: οι φασίστες οργανώνουν φασιστική φιέστα την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο, με πρόφαση τα δέκα χρόνια από την δολοφονία των Φουντούλη, Καπελώνη, απευθύνοντας και πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες.

Το κάλεσμα από τις φασιστικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δείχνει πως οι φασίστες έχουν ως στόχο την ανασυγκρότησή τους στο δρόμο, την περαιτέρω δικτύωσή τους στην Ευρώπη, την διεκδίκηση χώρου για τη ρητορική μίσους που εξαπολύουν. Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε πεδία όπως το προσφυγικό, εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες αξιοποιώντας τον ούριο άνεμο από την άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλές ευρωπαικές χώρες, επιδιώκουν να γίνουν ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας, ως δήθεν αντισυστημική φωνή.

Η μέρα αυτή για τους φασίστες είναι μια ευκαιρία για μια δυναμική επανεμφάνιση στο δρόμο, ένα κρίσιμο για αυτούς βήμα στην ανασυγκρότηση που ήδη επιχειρούν ώστε να αποκτήσουν τη δυναμική και την κοινωνική νομιμοποίηση για νέα τάγματα εφόδου. Δεν θα τους αφήσουμε!

Απέναντί τους, θα βρουν το λαϊκό και το αντιφασιστικό κίνημα, τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς όπως συνέβη τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου που δεν τόλμησε να πατήσει στο Εφετείο ο Κασιδιάρης παρά την πενθήμερη άδεια που έλαβε από τις φυλακές Δομοκού.

Υψώνουμε τείχος απέναντι στους φασίστες. Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη.

Δε θα αφήσουμε το Νέο Ηράκλειο να γίνει ορμητήριο μίσους. Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΕΛΑΣ που απαγορεύει “όλες τις σχετικές με το θέμα δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στον νομό Αττικής” (!), εξισώνοντας το κάλεσμα των νεοναζί μαχαιροβγαλτών με το συλλαλητήριο των μαζικών φορέων, των αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, των εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων που αποτελεί ασπίδα, ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα σχέδια για φασιστικές παρελάσεις και ρατσιστικά πογκρόμ στο Νέο Ηράκλειο.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική συναυλία, το Σάββατο 28/10, 7μμ, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου:

– στις 16:00 στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420.

– στις 18:00 στην Ιφιγενείας και Λεωφόρο Ηρακλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή