Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση της 13 Οκτώβρη, πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση της 13 Οκτώβρη, πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ (συγκέντρωση 18:00, πλατεία Ελευθερίας, μετρό Μέγαρο Μουσικής) – Ανακοίνωση ΕΠΔΑ, 13/10/2023

Το παλαιστινιακό πρόβλημα είναι πρώτα και κύρια πρόβλημα κατοχής και καταπίεσης σε βάρος ενός έθνους που έχει στερηθεί την πατρίδα του.

Το κράτος του Ισραήλ, ο μόνος κρατικός φορέας που ασκεί πλήρη και απόλυτο έλεγχο στους πληθυσμούς και την επικράτεια από τη Μεσόγειο Θάλασσα μέχρι τον Ιορδάνη Ποταμό, αποτελεί κράτος απαρτχάιντ κατά των Παλαιστίνιων: κατέχει παράνομα τη Δυτική Όχθη από το 1967 ενάντια στη διεθνή νομιμότητα και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, κρατάει φυλακισμένες και αποκλεισμένες πάνω από δύο εκατομμύρια ψυχές στη Γάζα, τη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του πλανήτη, και οργανώνει συστηματικές διακρίσεις σε βάρος των Αράβων πολιτών του, που μετά και τις πρόσφατες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν και επίσημα πολίτες δεύτερης κατηγορίας, απειλή για τον “εβραϊκό χαρακτήρα” του κράτους. Οι διαρκείς βομβαρδισμοί της Γάζας, με θύματα χιλιάδες αμάχους, οι δολοφονίες Παλαιστινίων από εποίκους, ο εποικισμός της Δυτικής Όχθης αποτελούν την “κανονικότητα” του ισραηλινού απαρτχάιντ στην περιοχή.

Την περασμένη βδομάδα, το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση από ενόπλους της Χαμάς, που έσπασαν τον φράχτη που έχει στηθεί για τον αποκλεισμό της Γάζας και έκαναν επιθέσεις σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους, σκοτώνοντας στρατιωτικούς και αμάχους. Το Ισραήλ υπέστη για μια μέρα τη βαρβαρότητα που το ίδιο συστηματικά δίδαξε. Η απάντησή του ήταν φυσικά αυτό ακριβώς που υποκριτικά η “διεθνής κοινότητα”, δηλαδή οι ΗΠΑ, η ΕΕ και βέβαια η ελληνική κυβέρνηση, μας καλούν να “καταδικάσουμε”: οι βομβαρδισμοί αμάχων στη Γάζα, η ισοπέδωση ολόκληρων γειτονιών, και η δολοφονία εκατοντάδων αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιών.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται αυτές τις μέρες για ανοιχτή εθνοκάθαρση σε βάρος της Γάζας: όπως είπε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ: «Έχω διατάξει πλήρη πολιορκία της Γάζας. Όχι ηλεκτρικό ρεύμα, όχι τρόφιμα, όχι νερό, όχι καύσιμα. Πολεμούμε με ανθρώπινα ζώα και ενεργούμε ανάλογα». Χτες βράδυ δόθηκε τελεσίγραφο 24 ωρών στους κατοίκους της πόλης της Γάζας (πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν εκεί) να την εγκαταλείψουν. Οι στιγμές είναι κρίσιμες: ένα μαζικό έγκλημα με χιλιάδες νεκρούς έχει ήδη προαποφασιστεί και ετοιμάζεται να υλοποιηθεί τις επόμενες ώρες και ημέρες, είτε με μαζικό βομβαρδισμό είτε με χερσαία εισβολή είτε και με τα δύο. Μάλιστα, ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή είναι ορατός, καθώς ήδη στα ανοιχτά της Γάζας βρίσκεται δύναμη πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, με διακηρυγμένη πρόθεση να εγγυηθεί την επιτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, ενώ συζητιούνται σενάρια πολέμου με το Ιράν.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οι δικηγόροι της Εναλλακτικής Παρέμβασης καλούμε και εμείς σε μαζικό ξεσηκωμό. Να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τους κατοίκους της Γάζας, να απαιτήσουμε την παύση του σχεδίου ισοπέδωσης και εθνοκάθαρσής της, να ζητήσουμε να σταματήσει η κατοχή που είναι η γενεσιουργός αιτία, το έγκλημα που γεννά όλα τα εγκλήματα που βλέπουμε στην περιοχή.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της Παρασκευής 13 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Καμία εμπλοκή του ελληνικού κράτους στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, όχι στον άξονα Ελλάδας-Ισραήλ. Αλληλεγγύη στον λαό της Γάζας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή