Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος των απλήρωτων δικηγόρων της Νομικής Βοήθειας

Να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος των απλήρωτων δικηγόρων της Νομικής Βοήθειας (ΕΠΔΑ, 12/6/2023)

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή συμπαρίσταται στους απλήρωτους συναδέλφους και συναδέλφισσες της Νομικής Βοήθειας που περιμένουν πάνω από τρία χρόνια την αμοιβή των γραμματίων τους για τη νομική συνδρομη που έχουν παράσχει σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Σήμερα, 12η Ιουνίου 2023, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, βρεθήκαμε δίπλα σε συνάδελφό μας κατά την εκδίκαση αίτηση αναστολής και προσωρινής διαταγής του ΤΑΧΔΙΚ προκειμένου να μην εκτελεστεί απόφαση που του έχει επιδικάσει οφειλόμενα από την εργασία του στο πλαίσιο της Νομικής Βοήθειας. Το ΤΑΧΔΙΚ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει “κατεπείγων λόγος” να μην εκτελεστεί η εκδοθείσα απόφαση και επικαλέστηκε άρνηση του συναδέλφου να προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα, ισχυρισμός εξόχως προβληματικός αφού από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει τέτοια υποχρέωση! Ορθά η ειρηνοδίκης απέρριψε τη χορήγηση προσωρινής διαταγής.

Χιλιάδες δικηγόροι περιμένουμε ακόμα την εκταμίευση των οφειλομένων των τριών τελευταίων ετών, δυνάμει της “ταχείας” διαδικασίας του άρθρου 69 του ν. 5016/2023. Το ΤΑΧΔΙΚ ισχυρίζεται ότι λόγω λαθών στις αιτήσεις όσον αφορά τον ΦΠΑ, δεν μπορεί να προχωρήσει στις πληρωμές. Απαντάμε: οι δικηγόροι έχουμε υποβάλει πλήρως εδώ και χρόνια όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την αποπληρωμή μας η οποία θα έπρεπε να πραγματοποιείται άμεσα! Η προσπάθεια ενοχοποίησης των απλήρωτων συναδέλφων αποτελεί διαστροφή της πραγματικότητας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Απαιτούμε την άμεση πληρωμή όλων των οφειλομένων και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων με την πρόσληψη των απαραίτητων αρμόδιων για την ενταλματοποίηση υπαλλήλων στο ΤΑΧΔΙΚ και την χωρίς καθυστερήσεις πληρωμή όλων των γραμματίων από τούδε και στο εξής. Η πρόσβαση στη δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ιδίως των οικονομικά αδυνάμων, είναι αυτονόητο δικαίωμα, όπως είναι και η αξιοπρέπεια των δικηγόρων που εργάζονται για την εξασφάλισή της. Καλούμε τους Δικηγορικούς Συλλόγους να διεκδικήσουν με μαζική κινητοποίηση και αποχή αυτά τα αυτονόητα αιτήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή