Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα του κρατούμενου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα του κρατούμενου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη (ΕΠΔΑ, 6/6/2023)

O αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται από 12/5/2023 σε απεργία πείνας, διεκδικώντας την ελευθερία του, αντιμέτωπος με τον εμπαιγμό και την εκδικητικότητα των κρατικών αρχών.

Η στοχοποίηση του Γ. Μιχαηλίδη είχε ήδη γίνει ξεκάθαρη με τον περσινό αγώνα του, καθώς αν και είχε θεμελιώσει δικαίωμα για υφ’ όρον απόλυση, οι δικαστικές αρχές (Συμβούλιο Εφετών Λαμίας) αρνούνταν να του τη χορηγήσουν επικαλούμενες κατ’ ουσίαν ιδεολογικούς και φρονηματικούς λόγους. Με απεργία πείνας που ξεκίνησε την 23/5/2022 και ολοκληρώθηκε την 29/7/2022, ο κρατούμενος κέρδισε μια προφορική δέσμευση κυβερνητικών και εισαγγελικών λειτουργών για την αποδοχή του δίκαιου αιτήματός του.

Όσα συνέβησαν από τότε, δείχνουν πόσο αξίζουν οι “υποσχέσεις” των κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων. Τα νέα υποβληθέντα αιτήματα για υφ’ όρον απόλυση απορρίφθηκαν και τα σχεδόν σαδιστικά παιγνίδια πάνω στο σώμα του κρατούμενου συνεχίζονται: αν και πραγματοποιήθηκε μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για εκπαιδευτικούς λόγους, η αρμόδια εισαγγελέας απέρριψε το αίτημά του για εκπαιδευτική άδεια ώστε να συμμετάσχει στα μαθήματα της σχολής στην οποία φοιτά, με το επιχείρημα ότι “είναι μικρό χρονικό διάστημα στον Κορυδαλλό”!

Στο πρόσωπο του Γιάννη Μιχαηλίδη, το κράτος συνεχίζει το ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης που έχει δημιουργήσει σε βάρος ανθρώπων του αντιεξουσιαστικού, αντικαπιταλιστικού και αναρχικού χώρου, τους οποίους στοχοποιεί και αντιμετωπίζει ως ιδεολογικούς εχθρούς και όχι ως πολίτες με δικαιώματα, όπως αυτά τυπικά προβλέπονται σε ένα κράτος δικαίου. Η πρακτική αυτή είναι ήδη απεχθής όταν εκδηλώνεται με προσχηματικές διώξεις και φουσκωμένες δικογραφίες, γίνεται όμως κτηνώδης όταν αφορά κρατούμενους που μάλιστα έχουν ήδη εκτίσει υπέρογκες ποινές ώστε να δύνανται να αφεθούν ελεύθεροι.

Η κατάσταση της υγείας του Γ. Μιχαηλίδη είναι ήδη επιβαρυμένη εξαιτίας της προηγούμενης απεργίας πείνας του και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματά του.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή δηλώνει τη συμπαράστασή της στον κρατούμενο και ζητά να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του. Καλούμε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να μην γίνουν αυτουργοί της ανθρωποκτονίας ενός νέου ανθρώπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή