Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Πυροβολισμοί στην ΑΣΟΕΕ: Να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από αφηνιασμένους ένστολους αστυνομικούς

Πυροβολισμοί στην ΑΣΟΕΕ: Να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από αφηνιασμένους ένστολους αστυνομικούς

Το νέο περιστατικό με τον αστυνομικό που άνοιξε πυρ και έριξε τέσσερις πυροβολισμούς έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε τόσες φορές καταγγείλει: Ότι η δράση της αστυνομίας είναι ένας διαρκής κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Η ευκολία με την οποία αστυνομικοί ανοίγουν πυρ δεν αφορά μεμονωμένα περιστατικά. Απορρέει από την χρόνια ασυδοσία, το δόγμα της διαρκούς καταστολής, της ανεξέλεγκτης και ατιμώρητης βίας. Προκύπτει από την παρακίνηση και την επιβράβευση της πολιτικής ηγεσίας που δεν διστάζει να υποστηρίζει δημόσια αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ δολοφονώντας πισώπλατα πολίτη.

Είναι αυτές οι πολιτικές που καλλιεργούν τη νοοτροπία ότι η αστυνομία έχει την εξουσία να ανοίγει πυρ για εκφοβισμό, ή να τιμωρεί υπόπτους ακόμη και εις θάνατον.

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής. Μόνο σε ένα χρόνο αστυνομικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο ανθρώπους για ένα αυτοκίνητο και για 20 ευρώ, το Νίκο Σαμπάνη και τον Κώστα Φραγκούλη.

Το δημοκρατικό κίνημα, φορείς, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικά κόμματα, πρέπει να καταγγείλουν την δημοκρατική εκτροπή που έχει αιχμή του δόρατος την παρόξυνση της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή