Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Συλλαλητήριο 18 Μάρτη: Στα σύνορα, στις ράγες και στα νοσοκομεία, κάθε μέρα και άλλη κρατική δολοφονία!

Συλλαλητήριο 18 Μάρτη: Στα σύνορα, στις ράγες και στα νοσοκομεία, κάθε μέρα και άλλη κρατική δολοφονία! Να τους σταματήσουμε!

Διαδηλώνουμε στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη, 3μμ στην Ομόνοια!

Μετά το έγκλημα στα Τέμπη την 1η Μάρτη, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε όλες τις πόλεις στην Ελλάδα διαδηλώνουν στους δρόμους και διεκδικούν δικαιοσύνη για τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο νεκροί μετανάστες από το Μπαγκλαντές και τη Συρία. Δεν είναι ατύχημα είναι δολοφονία της κυβέρνησης των ιδιωτικοποιήσεων. Η ίδια κυβέρνηση που δεν φρόντισε να εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο για τη μετακίνηση καθημερινά χιλιάδων ανθρώπων, σπαταλά δισεκατομμύρια για την «επιτήρηση» των συνόρων και την καταδίωξη προσφυγισσών και προσφύγων στα σύνορα. Χιλιάδες συνοριοφύλακες χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες, drones και υπερσυστήματα εντοπισμού των προσφύγων, ενώ οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ δεν έχουν στη διάθεση τους σύστημα τηλεχειρισμού και εντοπισμού των τρένων. Πρόσφατα μάλιστα συστάθηκαν Αστυνομικοί Σταθμοί Πλωτής Αστυνόμευσης, με σκοπό την αποτροπή παράνομης εισόδου στα υδάτινα σύνορα.

Το Σάββατο 12 Μάρτη, κοντά στο Φαρμακονήσι συνέβη ακόμα ένα ναυάγιο με πέντε νεκρούς και δέκα αγνοούμενους και την ίδια μέρα τριάντα πρόσφυγες πνίγονταν ανοιχτά της Ιταλίας με τις ιταλικές αρχές να μην προβαίνουν σε διάσωση τους παρότι γνώριζαν. Στη Βρετανία αυτές τις μέρες συζητείται και ψηφίζεται νόμος που στην πράξη καταργεί το δικαίωμα των προσφύγων στο πολιτικό άσυλο. Κάθε άνθρωπος που θα φτάνει στη Βρετανία με μικρή βάρκα –τυπικό μέσο το οποίο χρησιμοποιούν μετανάστες και πρόσφυγες που διασχίζουν τη Μάγχη με κατεύθυνση τη Βρετανία– και συλλαμβάνεται χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, θα κρατείται, θα απελαύνεται και θα του απαγορεύεται να εισέλθει ξανά στη χώρα. Στην Ελλάδα θρηνούμε ακόμη τους νεκρούς μας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί ξανά στον αποκλεισμό χιλιάδες μετανάστες καρατομώντας τα δικαιώματα τους και τα δικαιώματα της δεύτερης γενιάς. Στις 14 Μάρτη ολοκληρώθηκε η fast-track διαβούλευση επί του νέου Κώδικα Μετανάστευσης, όπου ξετυλίγεται για μια ακόμη φορά ο θεσμικός ρατσισμός του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για ένα Κώδικα ρατσιστικό και ξεκάθαρα εχθρικό στη δεύτερη γενιά, στα ασυνόδευτα ανήλικα, στους αιτούντες άσυλο. Καταγγέλλουμε τις αντιμεταναστευτικές μεταρρυθμίσεις και καλούμε το Υπουργείο στην άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και στη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών.

Δεν ξεχνάμε τη φρικαλεότητα των χιλιάδων επαναπροωθήσεων με την κυβέρνηση να απαγάγει συστηματικά και οργανωμένα ανθρώπους από τα νησιά και την ενδοχώρα, να τους εξαφανίζει και να τους επαναπροωθεί στην Τουρκία. Τη φρικαλεότητα των χιλιάδων ξεριζωμένων ανθρώπων που υπό τον φόβο των επαναπροωθήσεων του ελληνικού κράτους αναγκάστηκαν να επιλέξουν όλο και πιο επικίνδυνες διαδρομές και τελικά πνίγηκαν.

Άνθρωποι κατατρεγμένοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη βαρβαρότητα και τον θάνατο στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα βρίσκονται αντιμέτωποι πάλι με τον θάνατο με πνιγμούς στο Αιγαίο, στον Έβρο και στην Μεσόγειο από τους δολοφόνους των κυβερνήσεων της ΕΕ και της Νέας Δημοκρατίας που κλείνουν τα σύνορα με την FRONTEX, το ΝΑΤΟ και τις φονικές περιπολίες του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων.

Οι ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών έχουν οξυνθεί και στρώνουν για μια ακόμη φορά το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Ο θεσμικός ρατσισμός είναι στην πράξη οι πνιγμένοι πρόσφυγες/ισσες κάθε μέρα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, το υπό διαμόρφωση Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση της ΕΕ, οι παράνομες επαναπροωθήσεις και η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο, το κλείσιμο και η στρατιωτικοποίηση των συνόρων, το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα και του στεγαστικού προγράμματος ΕΣΤΙΑ που οδηγεί στο δρόμο ή σε απομακρυσμένα στρατόπεδα-γκέτο έξω από τον αστικό ιστό χιλιάδες ευάλωτους πρόσφυγες/ισσες που αναγκάζονται να ζήσουν σε απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες χωρίς πρόσβαση στη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην εκπαίδευση, οι διώξεις των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η στοχοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης, οι εν ψυχρώ δολοφονίες Ρομά.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, προσφύγων και Ρομά, με τις επαναπροωθήσεις και τις σφαίρες των αστυνομικών στους Ρομά, με τα στρατόπεδα-γκέτο, τις φυλακές στα νησιά και τα κέντρα κράτησης. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι! Οι ζωές μας μετράνε!!

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή διαδηλώνει μαζί με τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη, στις 3μμ στην Ομόνοια. Αγωνιζόμαστε κατά του φασισμού, του ρατσισμού, των διακρίσεων, της καταστολής. Ζητάμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και άσυλο για τους πρόσφυγες, χαρτιά για τους μετανάστες, σχολείο και ιθαγένεια για τα παιδιά τους και προκρίνουμε τον κοινό αγώνα όλων των εργαζόμενων, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων, πάνω στη βάση των κοινών ταξικών μας συμφερόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή