Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καταγγελία της αστυνομικής βίας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 5/3/2023 – Στοχοποίηση του μπλοκ της Εναλλακτικής

Καταγγελία της ΕΠΔΑ για την αστυνομική βία και την επίθεση στο μπλοκ της Εναλλακτικής (ΕΠΔΑ, 6/3/2023)

Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό δικηγόρων και την βίαιη επίθεση της αστυνομίας, η οποία με μανιώδεις επιθέσεις, εμβολισμούς διαδηλωτών και ασύστολη ρίψη χημικών, επιχείρησε να διαλύσει εχθές 5/3 μία από της πιο μαζικές διαδηλώσεις των τελευτών ετών για το έγκλημα στα Τέμπη και την εγκληματική διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ο φακός των διεθνών και εγχώριων μέσων έχει καταγράψει καρέ – καρέ τη βίαιη επίθεση στους δικηγόρους της Εναλλακτικής Παρέμβασης που κρατούσαν το πανό τους μπροστά στα μηχανοκίνητα τάγματα της ΕΛΑΣ που επιχείρησαν να κινηθούν δολοφονικά στο σώμα των διαδηλωτών.

Συνάδελφός μας και μέλος της Εναλλακτικής, χτυπήθηκε στα πλευρά με γκλοπ από μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ και φέρει τραύματα και οίδημα, καθώς επίσης και έγκαυμα από κρότου λάμψης, ενώ και άλλοι δικηγόροι της Εναλλακτικής χτυπήθηκαν με κρότου λάμψης που πετάχτηκε μέσα στο μπλοκ.

Δεν θα το ανεχτούμε! Καλούμε τους δικηγορικούς συλλόγους να καταδικάσουν την στοχευμένη επίθεση στους δικηγόρους – υπερασπιστές.

Οι επιθέσεις αυτές και το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό, που δείχνει την αστυνομία κατά τη χτεσινή διαδήλωση να εμβολίζει διαδηλωτές, να πετά κρότου λάμψης και πέτρες στο μετρό, θα έπρεπε ήδη να έχουν κινήσει αυτεπάγγελτη ποινική εισαγγελική έρευνα.

Οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής Παρέμβασης στο ΔΣ του ΔΣΑ έχουν ήδη προωθήσει την καταγγελία και το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό στο Συμβούλιο με σκοπό την έκδοση ανακοίνωσης καταγγελίας.

Δείτε σχετικά βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή