Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δολοφονία 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη από την ΕΛΑΣ: Ως εδώ! Δηκεοσήνι!

Κάλεσμα της ΕΠΔΑ στη διαδήλωση για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη (13/12/2022)

Ένας ανήλικος 16 χρονών είναι νεκρός για 20 ευρώ

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός οπλίζει το χέρι των αστυνομικών που εκτελούν

Ως εδώ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση σήμερα 13/12, 19.00 Προπύλαια

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός, δολοφονημένος από πυρά αστυνομικού στο κεφάλι σε καταδίωξη, επειδή έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ.

Πρόκειται για άλλη μια εν ψυχρώ κρατική δολοφονία από χέρι αστυνομικού, στο μακρύ κατάλογο θυμάτων αστυνομικής βίας στη χώρα μας. Για αυτή τη δολοφονία απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες. Απαιτούμε δικαιοσύνη.

Καμία συγκάλυψη, όπως επιχειρείται με διάφορα αφηγήματα που αναμασώνται περί εμβολισμού κ.ά.

Ο Υπουργός ΠροΠο, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη.

Όχι μόνο εξέθρεψαν την αστυνομική βία και ασυδοσία, δημιουργώντας συνειδητά ένα ανεξέλεγκτο σώμα που καθημερινά χτυπά πολίτες, διαδηλωτές, κρατουμένους, παραβιάζει δικαιώματα χωρίς καμία επίπτωση.

Όχι μόνο επένδυσαν στο δόγμα της καταστολής και του αυταρχισμού που γιγάντωσε την αστυνομική βία για να αντιμετωπίσουν τις λαϊκές αντιστάσεις.

Αλλά επιπλέον, συνειδητά επικρότησαν της ίδιες πρακτικές όπως στην δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, ιδίως όταν αυτές στρέφονται απέναντι σε κοινωνικούς «παρίες» όπως οι Ρομά, εκτοξεύοντας ρατσιστικό, ακροδεξιό δηλητήριο για να δικαιολογήσουν ακόμη και την αφαίρεση ζωών από την αστυνομία.

Το ποτήρι της αστυνομικής βίας έχει ξεχειλίσει. Η ακεραιότητα, οι ελευθερίες, ακόμη και οι ζωές των πολιτών απειλούνται καθημερινά από το καθεστώς αστυνομικής βίας και τον κυβερνητικό αυταρχισμό που δεν θα σταματήσει πουθενά, αν δεν τον σταματήσουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους δικηγόρους και νομικούς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, για να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη καταστολή και αστυνομική βία και ατιμωρησία.

Καλούμε όλους και όλες στη διαδήλωση σήμερα 19.00 Προπύλαια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή