Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Όχι νέα αύξηση στις εισφορές! – Συγκέντρωση των δικηγόρων στο Υπουργείο Εργασίας (φωτογραφίες)

Μαζική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και άλλων επιστημονικών Συλλόγων ενάντια στη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων από 1/1/2023. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σύμβουλοι από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων όλης της χώρας, ενώ ο ΔΣΑ συμμετείχε με τρίωρη αποχή από τις 12μ μέχρι τις 3μμ.

Το παρόν έδωσαν τα μέλη της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας δικηγόρων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το κάλεσμα της Εναλλακτικής Παρέμβασης ανέφερε τα εξής:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12 13.00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ!

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 13.00, θα διαδηλώσουμε έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 25) για να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές μας εισφορές από 1.1.2023.

Οι νόμοι Κατρούγκαλου και Βρούτση για το ασφαλιστικό προβλέπουν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών στο ύψος του τρέχοντος Δ.Τ.Κ. από 1.1.2023. Αυτό πρακτικά θα σημάνει ότι εφόσον ο ετήσιος πληθωρισμός κυμανθεί σε 9-10%, η αύξηση στη μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για την πρώτη κατηγορία θα είναι περίπου 20 ευρώ.

Παρά τις διαμαρτυρίες όλων των φορέων των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, το Υπουργείο αρνείται έστω να αναστείλει την εφαρμογή της διάταξης αυτής για το 2023.

Για τους δικηγόρους και εδώ και μια δεκαετία έχουμε δεχθεί κάθε δυνατό πλήγμα στη δυνατότητά μας να ζούμε από την εργασία μας, έχοντας φτάσει στο σημείο να εργαζόμαστε μόνο για να μπορούμε να αποπληρώνουμε ρυθμίσεις, αυτή η αύξηση είναι εμπαιγμός. Με τον τρέχοντα πληθωρισμό, με τις τρέχουσες τιμές ενοικίων, ηλεκτρικής ενέργειας, βασικών ειδών κατανάλωσης να είναι στα ύψη, καλούμαστε να επωμιστούμε ένα ακόμη βάρος.

Η ρύθμιση αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους να παρασταθούμε ΜΑΖΙΚΑ έξω από το Υπουργείου Εργασίας. Και αυτή να είναι η πρώτη μόνο από τις κινητοποιήσεις μας.

Περισσότερες φωτογραφίες (από το site: dikastiko.gr, EUROKINISSI):

O αριθμός 5046c είναι ο κωδικός πραρακολούθησης του Υπ. Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, σύμφωνα με τα χτεσινά δημοσιεύματα. Φωτο: EUROKINISSI.
Ενάντια στην κυβερνητική αναλγησία: πανώ των Επιστημονικών Συλλόγων.
Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων στα πλαίσια της κινητοποίησης.
Στιγμιότυπο της συγκέντρωσης στην οδό Σταδίου, εξώ από το Υπουργείο Εργασίας.
Πλακάτ των δικηγόρων της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή