Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Πολυτεχνείο 2022: Ο αγώνας για ψωμί και για δημοκρατία είναι αδιάσπαστος (Κάλεσμα ΠΔΝ)

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2022: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟΣ

Συμμετοχή της Πρωτοβουλία Δικηγόρων & Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17 Νοέμβρη, 15.00, Πλατεία Κλαυθμώνος (Έξοδος Μετρό)

49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 73’, τα αιτήματα για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία παραμένουν επίκαιρα και αδικαίωτα.

Την εποχή που αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση και η ηγετική της ομάδα έθεσαν σε λειτουργία, με την ευκαιρία της ανόδου στην εξουσία, έναν εκτεταμένο μηχανισμό παρακολουθήσεων πολιτών, δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και των οικογενειών τους μέσω της ΕΥΠ, αλλά και με τη χρήση κακόβουλου ιδιωτικού λογισμικού υποκλοπών, ακόμη και οι στοιχειώδεις ελευθερίες των πολιτών είναι ζητούμενο και χρειάζονται διεκδίκηση.

49 χρόνια μετά την εξέγερση που αποτέλεσε την κορυφαία και καθοριστική στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, χρειάζεται μαζική συστράτευση και αγώνας του λαού και της νεολαίας για την προάσπιση της ιδιωτικότητας και του απορρήτου των επικοινωνιών, αλλά και κεκτημένων δημοκρατικών ελευθεριών που σήμερα απειλούνται υπό το φάσμα του αυταρχισμού, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας: της ελευθερίας στη διαδήλωση, στην απεργία, την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία, τη συνδικαλιστική ελευθερία, το ελεύθερο πανεπιστήμιο, της ελευθερίας του τύπου.

Την ίδια ώρα, ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι εργαζόμενοι/ες αντιμετωπίζουν πρωτοφανή ακρίβεια και πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και τα όποια «μέτρα» είναι εντελώς ανεπαρκή και αποτελούν εμπαιγμό. Η εγκατάλειψη της κοινωνίας, η επίθεση στο χώρο της παιδείας με βασικό σκοπό τη φίμωση της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στηρίζονται σε ένα δόγμα αυταρχισμού και ανελευθερίας και μια κυβέρνηση που επιχειρεί να θωρακιστεί με την καταστολή και τις υποκλοπές.

Δεν θα ανεχθούμε ούτε θα συνηθίσουμε ένα τέτοιο καθεστώς.

Καλούμε δικηγόρους, νομικούς και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, να βαδίσει στην πορεία του Πολυτεχνείου τιμώντας τη λαϊκή μνήμη, για να είναι η αρχή ενός μεγάλου κινήματος καταγγελίας της δημοκρατικής εκτροπής και υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή