Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα στη θέση του – Παραίτηση ο μόνος δρόμος

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα στη θέση του – Παραίτηση ο μόνος δρόμος (Ανακοίνωση ΕΠΔΑ, 7/11/2022)

Οι νέες αποκαλύψεις του τύπου για την έκταση του δικτύου παρακολουθήσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιβεβαιώνουν τα χειρότερα σενάρια για τις παρακρατικές μεθόδους του Πρωθυπουργικού κύκλου.

Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε εκτεταμένα και παρανόμως, “προβλεπόμενους” και μη, μηχανισμούς υποκλοπών για να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο του κράτους και των πολιτικών εξελίξεων. Με τις νέες αποκαλύψεις επιβεβαιώθηκε:

Πρώτον, ότι η κυβέρνηση ψεύδεται δημόσια ασυστόλως, καθώς αρνείται ότι έχει προμηθευτεί και χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό υποκλοπής δεδομένων (Predator). Πλέον, οι ύποπτες συμπτώσεις της μόλυνσης των συσκευών Ανδρουλάκη και Κουκάκη μετά τη λήξη της επισύνδεσης από την ΕΥΠ, καθίστανται βεβαιότητα. Παράγοντες εξουσίας του πρωθυπουργικού κύκλου χρησιμοποιούσαν παράνομο σκιώδες λογισμικό εκτεταμένα.

Δεύτερον, ότι το βάθος του σκανδάλου είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι η κυβέρνηση και η αυλή της επιχείρησαν να πείσουν με το σλόγκαν “ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΕΛΟΣ”. Αναδεικνύεται δε ότι ακόμη και τα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα που προώθησαν το εσπευσμένο κλείσιμο του ζητήματος των υποκλοπών είναι υπό παρακολούθηση!

Τρίτον, ότι από τους καταγγελλόμενους στόχους των υποκλοπών αποκαλύπτεται ένα σχέδιο δημοκρατικής εκτροπής εν πλήρη εξελίξει. Παρακολουθούνται στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι, στελέχη και Υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος, ακόμη και άνθρωποι του πιο στενού κύκλου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, πρώην Πρωθυπουργοί, ισχυροί επιχειρηματίες και πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους, στελέχη σε κρίσιμες κρατικές υπηρεσίες (ΕΟΔΥ, Αστυνομία κ.ά.), ακόμη και σύζυγοι και άνθρωποι του οικογενειακού περιβάλλοντος των στόχων!

Είναι προφανές ότι, είτε καθιστώντας την ΕΥΠ ένα ανεξέλεγκτο εργαλείο στα χέρια μιας αυταρχικής εξουσίας, είτε με παράνομο λογισμικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέπτυξε ένα εκτεταμένο σύστημα παρακολουθήσεων με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας, την περιστολή της ελευθερίας του τύπου, τον έλεγχο της δημόσιας πληροφόρησης για την πορεία της πανδημίας, τον έλεγχο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων σε αντίπαλα κόμματα, την απόκτηση πληροφόρησης για την προσωπική και οικογενειακή ζωή προσώπων σε θέσεις πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, με σκοπό προφανώς την επιβολή ή ακόμη και τον εκβιασμό πολιτικών επιλογών.

Τέταρτο και κυριότερο, αποδεικνύεται ότι χωρίς την παραίτηση του Πρωθυπουργού και του στενού του κύκλου στελεχών που παρεμποδίζουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης, δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί η πραγματική έκταση αυτού του τρομακτικού σκανδάλου. Και αυτό σημαίνει ότι κανένας και καμία πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής για την προστασία και το σεβασμό των ελευθεριών του, του απορρήτου των επικοινωνιών και των θεμελιωδών δημοκρατικών εγγυήσεων.

Απαιτείται μαζική καταγγελία και κοινωνική κινητοποίηση απέναντι στην εκτροπή, για την υπεράσπιση των ελευθεριών.

Να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός. Δεν μπορεί πλέον να αποφεύγει τις πολιτικές του ευθύνες. Να φύγει τώρα η κυβέρνηση των υποκλοπών, της καταστολής, της πολεμικής εμπλοκής, της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής!

Να εκκινήσει άμεσα πλήρης ανεξάρτητη δικαστική έρευνα, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, για την απόδοση των ποινικών ευθυνών τόσο για τις “νόμιμες” παρακολουθήσεις μέσω εισαγγελικών διατάξεων της ΕΥΠ όσο και για τις “παράνομες” μέσω Predator ή άλλων λογισμικών και συνεργασίας ιδιωτών και κρατικών υπηρεσιών.

Να εκκινήσει εκ νέου πραγματικός κοινοβουλευτικός έλεγχος του ζητήματος των υποκλοπών που η κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει με το πόρισμα -φιάσκο μιας Εξεταστικής-παρωδία που ψήφισε μόνη της. Να κληθούν να καταθέσουν οι στόχοι και οι υπεύθυνοι.

Να καταργηθεί η αντιδραστική νομοθεσία που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη παρακολούθηση πολιτών για λόγους δήθεν “εθνικής ασφαλείας”, χωρίς ενημέρωση και χωρίς καμία εγγύηση. Να ποινικοποιηθεί πλήρως και έναντι όλων η χρήση και εμπορία κατασκοπευτικών λογισμικών από κρατικές υπηρεσίες ή ιδιώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή