Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 27/9/2022

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 27/9/2022

Συνεδρίασε στις 27/9/2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην κεντρική αίθουσα του ΔΣΑ.

Μετά τα υπηρεσιακά και οικονομικά ζητήματα, το Συμβούλιο συζήτησε αναφορικά με:

1) το ομαδικό ασφαλιστήριο του ΔΣΑ “Ευρωπαϊκή Πίστη”. Η χαμηλή συμμετοχή μελών του ΔΣΑ στο ιδιωτικό ασφαλιστήριο οδηγεί τη Διοίκηση του ΔΣΑ σε απόφαση να υπάρξουν τηλεφωνικές οχλήσεις στα μέλη μας προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή. Από πλευράς Εναλλακτικής, τασσόμαστε από θέση αρχής ενάντια στη μετατροπή του Συλλόγου σε τηλεπλασιέ μιας ιδιωτικής εταιρείας.

2) την πλήρωση της θέσης του νέου Γενικού Διευθυντή του ΔΣΑ. Καταρτίστηκε η σχετική προκήρυξη επί της οποίας υπήρξαν παρατηρήσεις.

3) τη δικαστική υπόθεση απώλειας χρημάτων από το ταμείο του Συλλόγου με ευθύνη υπαλλήλων του. Το ΔΣ υπερψήφισε τη σχετική πρόταση της Νομικής Υπηρεσίας.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης απασχόλησαν τα ζητήματα των ασκουμένων. Υποβλήθηκαν εισηγητικά κείμενα από τους συμβούλους Μαντζούτσο, Αναστασόπουλο και Καλαντζόπουλο, ενώ σχετικές προτάσεις υπέβαλαν η ΕΑΝΔΑ και το ΣΜΔ.

Από πλευράς Εναλλακτικής αναπτύξαμε τη θέση μας για την άσκηση, που ως θεσμός έχει καταλήξει να ταυτίζεται με την αναξιοπρέπεια και την εκμετάλλευση των νέων συναδέλφων, εξ ου και πρέπει να καταργηθεί. Προτείναμε στα πλαίσια του Συμβουλίου τη λήψη απόφασης με την οποία να περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες της άσκησης, όσο αυτή υπάρχει νομοθετικά, καθώς και τον πειθαρχικό έλεγχο όσων δεν τους τηρούν. Το πλαίσιο αυτό περιγράφεται αναλυτικά στο κείμενο που έχει δημοσιοποιήσει η Αντίρρηση, παράταξη που λειτουργεί στα πλαίσια του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων (1, 2, 3). Η τοποθέτηση του συμβούλου της Εναλλακτικής Δημήτρη Σαραφιανού υπάρχει αναλυτικά εδώ και του Θανάση Καμπαγιάννη εδώ.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος Δ. Βερβεσός ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε απόπειρα σύνθεσης των διαφόρων εισηγητικών κειμένων των συμβούλων και το ενιαίο προσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Σαραφιανός, σύμβουλοι στο ΔΣ του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή