Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στη συναυλία στο ΑΠΘ με 5000 κόσμο θα μπορούσε να σημάνει νεκρούς

Η δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στη συναυλία στο ΑΠΘ με 5000 κόσμο θα μπορούσε να σημάνει νεκρούς.

Ο δολοφονικός και εγκληματικός τρόπος που δρα η ΕΛΑΣ πήρε νέες διαστάσεις με την αστυνομική επίθεση εχτές το βράδυ στο ΑΠΘ. ΜΑΤ διέλυσαν τη συναυλία στην οποια συμμετείχε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με περισσότερο από 5000 κόσμο, με αλόγιστη ρίψη χημικών και δακρυγόνων σε ένα πλήθος χιλιάδων, προκαλώντας ακραίο συνωστισμό σε χώρο που δεν διαθέτει επαρκείς εξόδους διαφυγής, ενώ επιστρατεύθηκε και η αύρα νερού.

Και μόνο το γεγονός ότι η αστυνομία αποφάσισε να επιτεθεί κατασταλτικά σε μία συναυλία που παρακολουθούσαν χιλιάδες νέες και νέοι αποπνέει την ταχύτατη διολίσθηση της ελληνικής δημοκρατίας σε ένα αυταρχικό καθεστώς τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας, θυμίζοντας πρακτικές ΕΡΕ. Επιχειρούν να καταστείλουν τον αγώνα της φοιτητικής νεολαίας και του πανεπιστημιακού κινήματος που απορρίπτουν μαζικά το αυταρχικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ). Αλλά και η ίδια η αστυνομική επιχείρηση αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου ΠροΠο δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα χιλιάδων ανθρώπων προκαλώντας ποδοπάτημα, ασφυξία και πανικό από την καταδίωξη σε ένα κλειστό campus.

Επρόκειτο για το αποκορύφωμα μιας ημέρας σκληρής καταστολής στο ΑΠΘ όπου ήδη από το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν πολλάκις απρόκλητα στους φοιτητικούς συλλόγους που διαμαρτύρονταν για την προσπάθεια εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, προβαίνοντας σε αναίτιες συλλήψεις φοιτητών. Το δε ανατριχιαστικό υλικό που έχει βγει στη δημοσιότητα από την παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας στα πανεπιστήμια της χώρας, που απεικονίζονται άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ να φέρονται σαν κοινοί μαφιόζοι τρομοκρατώντας φοιτητές μέσα στο σκοτάδι με φακούς και λέιζερ, να υβρίζουν με χυδαίο σεξιστικό τρόπο φοιτήτριες και φωνάζοντας «Είμαστε το κράτος», είναι ενδεικτικό του τι καλλιεργεί αυτή τη στιγμή η στρατηγική έντασης που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια: έναν θύλακα φασίζουσας βίας, πραγματικής ανομίας και ανεξέλεγκτης καταστολής.

Ο νομικός κόσμος έχει καταγγείλει από νωρίς την αυταρχική εκτροπή που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσα από την καθιέρωση της ακραίας και ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας, την περιστολή των ελευθεριών και τον αυταρχισμό ως πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. Το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων ανέδειξε την έκταση που λαμβάνει η περιφρόνηση των συνταγματικών εγγυήσεων από την κυβέρνηση.

Πλέον φαίνεται πως απαιτείται αγώνας ακόμη και για το απλό δικαίωμα ενός νέου να παρακολουθήσει μια συναυλία στο χώρο που σπουδάζει, ή και το δικαίωμα ενός καλλιτέχνη να την διοργανώσει.

Κανείς δεν θέλει να ζει σε ένα τέτοιο καθεστώς.

Ο αγώνας της νεολαίας για ελεύθερα πανεπιστήμια, είναι πλέον ένας αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας για στοιχειώδεις ελευθερίες.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η κυβερνητική στρατηγική της επιβολής της σιωπής δια του γύψου μπορεί και πρέπει να ηττηθεί!

Φωτο: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για χρήση χημικών μακριά από τη συναυλία και το φωτογραφικό στιγμιότυπο από ένα εκ των πολλών βίντεο που έχουν δημοσιευτεί: https://www.facebook.com/Copwatchgr-100879595187431/videos/pcb.487221103219943/814977762976638

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή