Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τη δολοφονική επίθεση της ΕΛΑΣ στη φοιτητική διαδήλωση της Αθήνας στις 17/9

Για την χτεσινή δολοφονική επίθεση της ΕΛΑΣ στη φοιτητική διαδήλωση της Αθήνας (Ανακοίνωση ΕΠΔΑ, 18/9/2022)

Η επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας στην απόπειρα διαδήλωσης πάνω από 2000 φοιτητών χτες στην Αθήνα, με επίκληση την επιβολή περιορισμών δυνάμει του ν. 4703/2020 (νόμος Χρυσοχοΐδη), επιβεβαιώνει την εκτίμηση που εξέφρασε εξαρχής ο νομικός κόσμος ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη οι συναθροίσεις είναι πλέον απαγορευμένες, κατά παράβαση του α. 11 του Συντάγματος. Η επίθεση στη διαδήλωση καμία σχέση δεν έχει με τη “διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής”, όπως αναφέρει η εκδοθείσα απαγόρευση, καθώς ήταν τα ΜΑΤ που μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε απροσπέλαστο πεδίο μάχης. Στην πραγματικότητα, για να καταπνίξει εν τη γενέσει της τη μαζική διαμαρτυρία της νεολαίας στην Αθήνα, η αστυνομία εξαπέλυσε δολοφονικό χτύπημα.

Η λυσσαλέα επίθεση δεκάδων πάνοπλων, στρατιωτικά εξοπλισμένων αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε με κάθε μέσο εκτός των πυροβόλων όπλων, δηλαδή: ασφυξιογόνα, δακρυγόνα, ανελέητο ξύλο με γκλόμπς, εκτόξευση νερού υπό πίεση, ποδοπάτημα, εγκλωβισμό των διαδηλωτών σε γωνίες, στενωπούς και παρτέρια, κλωτσιες σε πεσμένους ανθρωπους, επίθεση ανάμεσα σε κινούμενα αυτοκίνητα, καφετέριες και καταστήματα, απομόνωση ανθρώπων και ξυλοδαρμό τους κ.ο.κ.. Δικηγόροι, μέλη της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων (παράταξης του ΔΣΑ), υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες όλων αυτών των περιστατικών: δικηγόρος που επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα και ζήτησε στοιχεία αστυνομικού υπέστη λεκτική και σωματική βία από άνδρα των ΜΑΤ με διακριτικά 13-02 και κίτρινο τρίγωνο στο κράνος.

Όπως αποδεικνύουν τα δεκάδες ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών, η χτεσινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε με αδιαμφισβήτητο σκοπό και δόλο για πρόκληση σοβαρότατων τραυματισμών και ασφυξίας, με αποδοχή του ενδεχομένου να υπάρξουν νεκροί διαδηλωτές. Τα πλάνα που έχουν ληφθεί, ιδιως από την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου προς τους διαδηλωτές φοιτητές αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία δράσης με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Πρόκειται για εκτροπή από κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και κάθε αρχή προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Η χτεσινή δράση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους ειρηνικούς διαδηλωτές κυριολεκτικά αντιστοιχεί στη δράση πάνοπλων στρατιωτών απέναντι σε αμάχους.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη αυτής της εκτροπής. Κάθε μέρα η αστυνομική βιαιότητα αναβαθμίζεται, ιδίως απέναντι στη νεολαία. Οι ίδιοι οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων τρέφουν πλέον ασίγαστο μίσος και δρουν ασύδοτοι, καλυμμένοι από τους προϊσταμένους τους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εγκληματώντας χωρίς καμία συστολή.

Το ποτήρι της αστυνομικής καταστολής έχει ξεχειλίσει. Βρίσκομαστε στην ώρα μηδέν.

Σημαίνουμε συναγερμό για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της ανθρώπινης ζωής απέναντι σε μια Αστυνομία που δρα ως ανθρωποκτόνα εγκληματική οργάνωση και απέναντι στην κυβέρνηση που την καθοδηγεί.

Κάθε συλλογικός φορέας, κάθε πολιτικό κόμμα, κάθε σύλλογος, επιμελητήριο, σωματείο, οργάνωση, πρέπει να πάρει θέση υπέρ της ελευθερίας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Κάθε νομικός πρέπει να υπερασπιστεί το συνταγματικό δικαίωμα στη συνάθροιση, την ελευθερία, την ανθρώπινη ζωή.

Κάθε γονιός να υπερασπιστεί το παιδί του.

Θαυμάζουμε και στεκόμαστε πλάι στη νεολαια και τους χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες σε Αθηνα και Θεσσαλονικη που παρα την τρομοκρατια κατεκλυσαν τους δρομους ξανά και διαδηλωσαν υπερασπιζόμενοι τα ελεύθερα πανεπιστήμια απέναντι στην προσπάθεια να εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Ιδίως στη Θεσσαλονίκη, μετά και την προχθεσινή εξίσου δολοφονική επίθεση της αστυνομίας με ασφυξιογόνα στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που παρακολουθούσαν χιλιάδες νέες και νέοι, χτες, 17/9/2022. βγήκαν στους δρόμους τς Θεσσαλονίκης πάνω από 5000 διαδηλωτές άφοβοι, αποφασισμένοι, ατρόμητοι.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ πρέπει να διαλυθούν. Πέραν του ότι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κοινωνία, εκτός από ξύλο και χημικά, κατακλύζονται πλέον από επίδοξους δολοφόνους και βασανιστές, αυξάνουν δηλαδή με τη δράση τους (αντί να κολάζουν) την εγκληματικότητα. Οι αστυνομικοί που παρανομούν πρέπει, όπως όλοι οι πολίτες, να λογοδοτούν στη δικαστική έρευνα και να αντιμετωπίζουν την ποινική καταδίκη. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ και ο Υπουργός ΠροΠο πρέπει να παραιτηθούν. Είναι δημοκρατικό καθήκον να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της καταστολής και της διαρκούς θεσμικής εκτροπής.

(Φωτογραφία: Τατιάννα Μπόλαρη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή