Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 12/9/2022

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 12/9/2022

Συνεδρίασε στις 12/9/2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην κεντρική αίθουσα του ΔΣΑ.

Το Συμβούλιο, επικυρώνοντας την από 10/9/2022 πρόταση της Ολομέλειας των Προέδρων, ανανέωσε την απόφαση αποχής για τις δίκες του α. 187 ΠΚ, προκειμένου να μην εφαρμοστεί σε εκκρεμείς δίκες η πρόσφατα ψηφισμένη, αντισυνταγματική διάταξη της παραγράφου 6 που απαγορεύει εκ του νόμου την αναστέλλουσα ισχύ της έφεσης σε όσους καταδικάζονται ακόμα και για πλημμελήματα στα πλαίσια του α. 187. Η αποχή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή μέχρι και την 31/12/2022.

Το Συμβούλιο περαιτέρω εξέλεξε οργανωτική επιτροπή για τον Διαγωνισμό Υποψήφιων Δικηγόρων της Β’ Περιόδου 2022 και εξέτασε το κείμενο της προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης του νέου Γενικού Διευθυντή του ΔΣΑ (ορίστηκε και επιτροπή επιλογής).

Τη συνεδρίαση μονοπώλησε το θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε το απόρρητο των επικοινωνιών. Το θέμα του μισθολογικού, φορολογικου και ασφαλιστικού καθεστώτος των ασκούμενων δικηγόρων που είχε ξεκινήσει να συζητείται κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, θα συζητηθεί ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη στο αμέσως επόμενο Συμβούλιο.

Την εισήγηση για το θέμα του απορρήτου των επικοινωνιών έκαναν: ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου σ. Χ. Κακλαμάνης, ο σύμβουλος Μιχ. Καλαντζόπουλος και οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής Παρέμβασης (που είχαν ζητήσει τη σύγκληση του ΔΣ) Θ. Καμπαγιάννης και Δημ. Σαραφιανός. Το κείμενο της εισήγησης των συμβούλων της ΕΠΔΑ υπάρχει αναρτημένο εδώ, https://tinyurl.com/25aubb2f.

Μετά από μακρά διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση σχετικού ψηφίσματος (το οποίο υπάρχει αναρτημένο εδώ, https://tinyurl.com/bdf628mj, μαζί με τις ψήφους αναλυτικά). Οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής ενέκριναν το κείμενο για λόγους σύνθεσης.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της ψηφοφορίας εκδηλώθηκαν διαφοροποιήσεις στις ψήφους των συμβούλων που εκλέχτηκαν με τα (κεντροδεξιάς κατεύθυνσης) ψηφοδέλτια “Με το Δικηγόρο” (Δημ. Αναστασόπουλος), “Σύμπραξη Δικηγόρων” και “Νέα Εκπροσώπηση” (Αλ. Μαντζούτσος). Από το ψηφοδέλτιο “Με το Δικηγόρο” οι σύμβουλοι Δημ. Αναστασόπουλος, Ζ. Σταυρόπουλος και Στ. Λεριός δήλωσαν ότι “δεν ψηφίζουν ούτε ναι ούτε όχι ούτε παρών”, ενώ αντίθετα ο σύμβουλος Φ. Γιαννούλας ψήφισε υπέρ. Επίσης, από το ψηφοδέλτιο “Σύμπραξη Δικηγόρων” οι σύμβουλοι Χρ. Μαρινάκη και Ι. Κάπος ψήφισαν “παρών”, ενώ η σύμβουλος Μαρινέτα Γούναρη ψήφισε υπέρ. Τέλος, από το ψηφοδέλτιο “Νέα Εκπροσώπηση” ο σύμβουλος Σ. Διαμαντόπουλος ψήφισε “παρών”, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Αλ. Μαντζούτσος ψήφισε υπέρ.

Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Σαραφιανός, σύμβουλοι στο ΔΣ του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή