Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Οι δικηγόροι, μαζί με τη φοιτητική νεολαία και τους καθηγητές, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Δικηγόροι και νομικοί, όλη η κοινωνία στη μάχη απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Στις πύλες με τη νεολαία και τους πανεπιστημιακούς για ελεύθερα πανεπιστήμια!

Από προχθές (5/9/2022) η κυβέρνηση επιχειρεί να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ) στα κεντρικά πανεπιστήμια της Αθήνας ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Ομάδες των ΟΠΠΙ συνοδεία με πάνοπλους αστυνομικούς των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ και κλούβες περικύκλωσαν τα πανεπιστήμια επί ώρες.

Η απάντηση του φοιτητικού και του ευρύτερου δημοκρατικού κινήματος ήταν αποστομωτική. Χιλιάδες κόσμου, νεολαίων, πανεπιστημιακών, σωματείων και φορέων υπερασπίστηκαν το πανεπιστημιακό άσυλο και την ελευθερία στις πύλες, εμποδίζοντας την πολυδιαφημισμένη είσοδο των ΟΠΠΙ. Οι επιθέσεις των ΜΑΤ, με χημικά και κρότου λάμψης δεν κλόνισαν τη νεολαία που βρίσκεται στις πύλες στη μάχη για τις ελευθερίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι αιφνιδιαστικά και πριν την εκκίνηση της ακαδημαϊκής χρονιάς, η κυβέρνηση επανέρχεται στην προσπάθεια εφαρμογής του αυταρχικού μέτρου των ΟΠΠΙ, μετά τις πολλαπλές ήττες της στο μέτωπο της πανεπιστημιακής αστυνομίας από το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα. Μετά την αποκάλυψη του σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού παρακολουθήσεων και υποκλοπών που στήνει η κυβέρνηση με την προσωπική εποπτεία του ίδιου του Πρωθυπουργού μέσω της ΕΥΠ και ενόψει του δύσκολου χειμώνα φτώχειας, ακρίβειας και πολεμικών εμπλοκών που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία όσο ιδιώτες κολοσσοί της ενέργειας κερδοσκοπούν, η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατοπίσει την ατζέντα από τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου που έχουν αποκαλύψει την επικίνδυνη και αντιλαϊκή πολιτική της. Μόνη διαφυγή για την κυβέρνηση είναι η κλασσική πλέον προσφυγή στην καταστολή και το δόγμα του «νόμου και της τάξης». Με τέτοια ιδεολογήματα αυταρχισμού, όπως και ρατσισμού και μισαλλοδοξίας επιχειρεί η ΝΔ να συσπειρώσει ένα ακροδεξιό ακροατήριο και να αποσοβήσει την φθορά της.

Πρώτος στόχος αυτής της στρατηγικής της έντασης είναι η νεολαία και το πανεπιστήμιο, που από την αρχή της εκλογής της η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε βασικό της αντίπαλο. Η υποκρισία και προσχηματικότητα, αλλά και οι πραγματικές στοχεύσεις του μέτρου των ΟΠΠΙ φάνηκαν για ακόμη μια φορά χθες, όταν για άλλη μια φορά πολυάριθμες πάνοπλες δυνάμεις της ΕΛΑΣ στέκονταν επί ώρες στις πύλες των πανεπιστημίων, ενώ την ίδια ώρα σημειώνονται πολλαπλά περιστατικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο οργανωμένο έγκλημα. Σκοπός τους είναι η καταστολή των αγώνων και της πολιτικοποίησης της νεολαίας και των φοιτητικών συλλόγων, το τσάκισμα του ελεύθερου δημόσιου πανεπιστημίου.

Το δε αφήγημα περί «ήπιου» σώματος των ΟΠΠΙ έχει πλήρως καταρριφθεί αφού οι ΟΠΠΙ πέραν του ότι φέρουν κατασταλτικό εξοπλισμό, συνοδεύονται από διμοιρίες ΜΑΤ και ΟΠΚΕ (λες και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι επικίνδυνοι εγκληματίες, και μάλιστα του οργανωμένου εγκλήματος!) που οπλοφορούν κανονικά και επιδίδονται κατά κανόνα σε κυνήγι και ασύστολους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και νεολαίων. Είναι μια επιλογή επικίνδυνη για την ακαδημαϊκή ζωή, αλλά και την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και των ανθρώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας, να δίδεται τέτοια εξουσία σε σώματα της ΕΛΑΣ που ελέγχονται από διεθνείς οργανισμούς για παραβιάσεις δικαιωμάτων, ασύστολη βία μέχρι και δολοφονίες “υπόπτων”.

Δεν θα τους περάσει! Οι δικηγόροι και νομικοί, το εργατικό κίνημα, ολόκληρη η κοινωνία στέκεται στο πλευρό του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος. Θα είμαστε εκεί στις πύλες των πανεπιστημίων μέχρι να ηττηθούν οριστικά τα σχέδια για αστυνομία και καταστολή στα πανεπιστήμια, και συνολικά η πολιτική αυταρχικής εκτροπής που εφαρμόζει η κυβέρνηση των υποκλοπών, της αστυνομοκρατίας και της καμένης γης.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στις πύλες των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ και ΕΜΠ και όλες τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

Κάθε νέος και νέα, κάθε νομικός, κάθε εργαζόμενος-η, κάθε δημοκράτης στον αγώνα για ελεύθερα πανεπιστήμια, χωρίς αστυνομία, για το μέλλον της νέας γενιάς.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή (7/9/2022)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή